Масло над максимума след смяна Голф 5 код на мотора BKC

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sky_is_the_Limit
Автомобил: Golf V
Двигател:

Масло над максимума след смяна Голф 5 код на мотора BKC

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Пет 28 фев 2025 11:56

Здравейте колеги, вчера закарах колата Голф 5 код на мотора BKC да ми сменят маслото на двигателя. Знам, че събира 3.8 литра и щеката е на максикум. Даже съм се убеждавал, понеже ми се случвало да нося туба от 5 литра в сервиз, и след смяната в тубата остана малко над литър и щеката си беше точно на максимум. Днес дигам щеката 1см над максимума. Понеже ходя там от 7 години и му имам доверие, обаче преди година и нещо пак беше същата история. Беше останало в тубата от 5 литра около половин литър. Обаче това го разбирам постфактум, понеже мислех, че ми е хванал само 3.8 литра в цената. И тариката му с тарикат не ми е върнал тубата с 0,5 литра, ама си хванал цялата в сметката и после като се върнах ми вика ,,Ето, ако искаш си вземи тубата,, И това се случва в Нидерландия в сервиз където си работят само холандци. И аз съзнателно си правя колата при тях, не в България и си плащам двойно по-скъпо, а те се оказват мишкари и тъпанари. Понеже вчера като му дадох ключовете му казах ,,Налей ми 3.8 литра в двигатела,, Не е малоумен, понеже го познавам,за ме е искал да ме ощави с още пари за допълнително масло, както предния случей такъв. Добре, че само един ден съм карал така има няма 50км. За това проверявайте си маслото веднага щом ви издадат колата. Никакво доверие, дори да ходите от 20 години в тов сервиз. Хората за пари, са готови на всякакви мишкаджийски схеми.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Масло над максимума след смяна

Мнениеот samo_pechka » Пет 28 фев 2025 12:47

Откри топлата вода :)

Последна промяна от samo_pechka на Сря 19 мар 2025 20:02, променено общо 1 път.

Sky_is_the_Limit
Автомобил: Golf V
Двигател:

Re: Масло над максимума след смяна

Мнениеот Sky_is_the_Limit » Пет 28 фев 2025 18:13

Чухме се по телефона. Каза, че като му налял 3.8л. и маслото било на минимум на щеката за това налял 4.2л. В Понеделник да мина да източи малко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”