Преди време жената се оплакваше, че когато пусна парно от към пасажера и директно да влиза въздух от вън духало студено. Обаче като пусна рециркулацията и започва да си духа топло. Не обърнах особенно внимание, защото тогава разбрах, че било само в краката. Вчера обаче усетих бая студено и от духалките на пасажера кокто са на таблото , когато беше пуснато парното. От известно време имам и проблем с перките, които се пускат и на студен двигател, но когато измия радиатора на климатика с пароструйка и проблема изчезва. До колкото четох вероятно имам персостат , който държи компресора постоянно зацепен и за това пуска перките. Други ден има час в сервиз, който се занимава само с автоклиматици. Възможно ли е, двата проблема да имат общо? Аз си мисля, че вероятно проблема с парното идва от моторчето, което регулира клапите топло-студено. Или радиатора за парното да е за смяна. Четох, а и така чух от моя майстор, че се разглабя цялото табло и било много работа при смяна на въпросния радиатор. Обаче на други места гледах и четох, че може да смени радиатора и по ,,безкръвно,, . Имали съфорумник ,
който е смянал този радиатор в сервиз или лично той без да се разгляба цялото табло? И другия въпрос е може ли да се види на диагностика въпросното моторче, което регулира клапите топло-студено да ли работи правилно.

Голф 5 1,9TDI 2005г. BKC Проблем с парното и климатика
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Голф 5 1,9TDI 2005г. BKC Проблем с парното и климатика
Последна промяна от Sky_is_the_Limit на Нед 27 юли 2025 14:53, променено общо 1 път.
Re: Парното работи само от към шофьорската страна
Да, всяко моторче на клапа излиза на VCDS ако има проблем, имат си код да разбереш точно кое от всичките е и дори може да се разтълкува дали е окъсило или дава грешни стойности за позиция, понякога или винаги. Има и меню с тестове при разглобено табло да гледаш кое как се движи.
-
- Двигател:
Колата е Голф 5 1.9 TDI BKC
Сега погледнах антифриза си е на място и е чист.
Сега погледнах антифриза си е на място и е чист.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Редактирай си заглавието, според шаблона
-
- Двигател:
Re: Голф 5 1,9TDI 2005г. BKC Проблем с парното и климатика
След диагностика излезе сензор на радиатора. Според ,,майстора,, защото е толкова майстор на климатици колкото аз съм майстор на совалки. Компресора не работел. То ти тракат зъбите в голфа от студ. Аз дори трябваше да му обеснявам, че от ,,ECON,, на климатроника се изключва компресора.А с другия проблем въобще не му се занимаваш, не било излизало на диагностика моторчето. Опцията била ,,блокирана,, Сега говорих с друг майстор за проблема с духалките. Каза, че само, ако са електрически излизало на диагностика. Иначе разглобяване и имал време чак в началото на септември. За сензора ще отида в сервиза дето ходя по принцип да видим да ли ще имат време, че след три седмици заминавам за Португалия, и там в ония жеги трябва да имам добре охлаждаща се система. Иначе за България най-добрия е Жоро-климатика в Плевен. Фирмата се казва Саро. Най-добрия.
-
- Двигател:
Намерих едни момчета дето ще свършат работа като хора(дай Боже) Моя майстор е станал доста арогантен, и мисля да му отрежа крилата. Малко повечко въздух е глътнал. Момчето ми каза, че има възможност за калибрация на духалките. Но, ако е счупено моторче, ще има разглобяване. Купих си датчик. 25 евро е цената в Холандия. Намира се на някакъв мъркуч в ляво на двигателния отсег. И казах на тия пичове да ми сменят целия антифриз. Другата седмица ще е операцията. Ще дам ъпдейт.
-
- Двигател:
След доста четене и размишляване, реших да откажа тоя час, защото съм убеден, че не е от моторчетата, а става дума за запушен куперадиатор. Не ми се пълни гушата на некадърници. Снощи на връщане от работа стана студено, и ако ги чакам да нацелят проблема ще спре и единствената духаща топло духалка. В събота си записах час на едно от малкото да не кажа единствено място тука, където правят промивки на купе радиатори. Някакви турци. Тия холандци, чеп за холандско зеле не става от тях.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”