Здравейте,
Нов съм във форума и пиша по проблем, на който се натъкнах на наскоро закупения за приятелката ми Голф 5 1.6 (не е FSI - простете за лаишкото обяснение).
Автомобила беше закупен от частно лице, каран 7г в БГ - 30-на хил км за това време са му навъртяни и е каран основно градско.
Преди да закупим автомобила минахме през майстор, който го прочете и нямаше грешки, гледахме го отдолу - сълзичка, с катализаторите, без какпка ръжда. Двигателят вървеше и работеше прилично .
Закупихме колата, обслужихме я(масло и филтри, другото е сменявано скоро) и хоп на разходка извън града... тук става интересно - на магистралата ускорявахме спокойно до към 110км, след което до 120 трябваха доста усилия и газ настъпана до ламарината, за да се достигне - повече от това не успяхме, а пробвахме няколко пъти.
Върнахме се при майстора и вече с навъртяни 150-200км след закупуването пак я прочете - пак никакви грешки - предположи, че би могло да има някакво запушване на катализатора и да съм отидел в следващ ден, за да го разхлаби, за да влезе въздух и така да я пробвам да я ускоря отново.
Вчера обаче минах ГТП и момчетата кзаха, че газовете са добре и в норма за категорията и че според тях катализатора си върши читаво работата.
Няколко неща са ми чуденка:
- видях, че има теми за майстори в Пловдив - поостаряли теми, но все пак към момента към кого бихте ме насочили... този Георги от Кичука го Хаджията Груев?
- някой с подобен проблем до момента и ако да какво се е оказало - чух всякакви предположения, но диагностиката без конкретна грешка изглежда трудна и не им се занимава много на майсторите така:
- иначе ми казаха, да сменя - свещи, да прегледам бензинова помпа дали не е "тръгнала" и горивния филтър, който "уж" беше сменен при обслужването... какво друго?
ПП.
Чува се едно леко причукване като работи двигателя и сякаш има забавена реакция при натискане на газта, също така при отнемане на газ и изравняване на оборотите на празен ход се усеща леко притерисане. Работят всички цилиндри(не съм чааак толкова тъп:-)) и пали от половин оборот.
Golf V 1.6 ускорява до 120км
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”