нормално ли е да духа от капачката за масло
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
нормално ли е да духа от капачката за масло
нормално ли е да духа от капачкатс за наливане на масло, и от дупката за щеката , съвсем леко духа, само въздух когато мора е на празех ход, харчи ми по литър и половина на 10 000 км , двигателя е AFT ако е проблем какъв и горе долу колко по беден ще стана за да го оправя
мерси ви много. колата не пуши и върви относително добре
не знам за другото
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
connor cane написа:Гумичките са евтини - 10-15 лева, но труда е бая - щото се разглобява поовината двигател. Също внимавай - ако решиш да го правиш- да не попаднеш на някой смърф - може да ти съсипе двигателчето![]()
Не се разглобява полувината двигател.
Маха се капака на главата и от там се махат повдигачите и после гумичките. А като пари гумичките са от 8-15 лв., коркова гарнитура 10-15лв. (такава се слага от завода, но след време корка се пропива и почва да сълзи), гумена гарнитура-ако е хубава 20-30лв. (такава е за предпочитане да се сложи, защото е по-издържлива) и труда варира 30-40 лв.
Мисля, че има доста писано във форума. Който е сменял сигурно е по-запознат от мен.
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
почети малко
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 5%EC%FA%EA
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 5%EC%FA%EA
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Да може да не се отваря ДВГ.аз така ги сменях моите.....ама,ако има разбити водачи на клапаните,ако ще сменяш сегменти,и особено ако има добър майстор ......по-добре отваряне и припасване на клапаните...
Последна промяна от joker на Сря 13 юни 2007 13:57, променено общо 1 път.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Колега, моето мнение е да не-пипаш двигателя.Както казва колегата " joker " нормално е да духа от капачката, но не като вентилатор
и все пак отиди на Майстор, който е с препоръка от твой приятел или на колеги от форума на VW, за който се знае че наистина е много ДОБЪР и КОРЕКТЕН/ все още се намират такива /, нека той да ти види колата и тогава прави, каквото ще правиш
Успех
Успех
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Гризлиии,гледай сега:не се плаши от подобни неща,ами ако не си сигурен как е поддържана колата,сложи добавка за почистване на маслото,няма значение марката.Смени после маслото с по-евтино,карай го малко 4-5 хил.км,после си купи хубаво и пак смени и наблюдавай колата.Аз като гледам АФТ-то на високи обороти похапва масълце,в рамките на нормалното - 100-200 грама на 2-3 хил км,като го ръчкам.
Карай си там и не си притеснявай
.
Колкото по-малко ремонти се напъваш да правиш,толкова по-добре.
Защото частите и ремонтите в БГ са едни...никакви.Не оспорвам,че си има чудесни и разбиращи майстори,които по нищо не отстъпват на чуждоземските,даже ги превъзхождат.Ама частите ги докарват кой откъдето свари и се сещай после за качеството...
Карай си там и не си притеснявай
Колкото по-малко ремонти се напъваш да правиш,толкова по-добре.
Защото частите и ремонтите в БГ са едни...никакви.Не оспорвам,че си има чудесни и разбиращи майстори,които по нищо не отстъпват на чуждоземските,даже ги превъзхождат.Ама частите ги докарват кой откъдето свари и се сещай после за качеството...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”