Проблем с обороти Голф 2,РП,1.8,90 к.с.
-
Петре
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Проблем с обороти Голф 2,РП,1.8,90 к.с.
Здравейте,обръщам се към Вас за съвет и насока.Имам чудесна двойка с РП мотор и съпътстващ проблем.Колата се кара само на бензин,газ няма,не е имала и май няма и да има.Закупих я лятото на 2024.От три месеца започнаха проблеми с празния ход-не работи равномерно,понякога при смяна на предавки гасне,от време на време светваше и чек лампата.Насочих се към стъпково моторче.Подмених три броя,за да се уверя,че не е от него.Насочих се към "потенциометъра".Кадърен човек леко го пипна и колата заработи добре на празен ход,но за ден-два.Подмених потенциометъра с друг,защото моят беше с видимо много изтъркани писти.Положителният резултат беше отново за ден-два.Колата гаснеше от време на време,както и светваше чек лампата.Лампата изгасваше,когато дам рязко газ и рязко пусна педала.Странно ми е това поведение,но така се случваше.Ако например карам на четвърта с 2000 оборота и изключа от скорост,то много често колата гаснеше.Същото се случваше и когато съм на трета,наближавам легнал полицай и се опитам да сваля на втора.Закупих нова(втора употреба) моно инжекция,на която потенциометърът е капсулован.Осезаем ефект имаше за седмица,оборотите бяха на място,рядко се включваше и бързо изгасваше чек лампата.След седмица нещата се влошиха до крайност.Когато запаля на студен двигател работи добре,но тръгна ли, веднага светва чека и колата забива.Гасне постоянно,когато е на празен ход или при смяна на предавки.Когато подавам газ забива,притриса,замисля се и след секунда-две започва да набира.Ако я държа в обороти над 2000 тогава съм по-спокоен,че няма да загасне.Моля за съвети и препоръки къде да търся проблема.Според мой познат компютърът е за смяна.Ако има колега от София или наоколо,който би се съгласил да направя проба с неговия компютър от двигател РП ще съм благодарен,за да изолирам и тази възможност.Благодаря на всеки включил се с мнение и,ако не съм писал в правилния раздел,моля модератор да премести темата,където е подходящо.Поздрави от мен и петия ми VW.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Проблем с обороти Голф 2,РП,1.8,90 к.с.
В монотата има една мембрана (нещо като регулатор налягане на дюзата). Тя прави много големи мизерии. Вземи го отвори и виж, каква е хавата.
- caro
- Автомобил: Golf 2- Audi Coupe -Audi 80 Avant
- Двигател: MH-1988 ACE-1994- 1Z-1994
Преди да я отвори нека замери налягането на горивото мисля беше 0.9 - 1-2бара.
-
Петре
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Благодаря за насоките!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”