Никаква индикация при Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Никаква индикация при Г2

Мнениеот ChernoGTI » Вто 12 юни 2007 20:45

Тъпа работа значи....нито температурата ми показва нито нивото на бензина :x къде може да е проблема (някъде по таблото мисля щото и 2те да откажат :roll: )но и други мнения всякакви са ми от полза

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 12 юни 2007 21:00

Прекъснати кабели,неработещи датчици,може да смениш таблото с друго ако имаш под ръка ако то те съмнява.Ако си правил заварки и не си откачил акумулатора да се е получило нещо :roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Никаква индикация при Г2

Мнениеот Теодор » Вто 12 юни 2007 21:08

ChernoGTI написа:Тъпа работа значи....нито температурата ми показва нито нивото на бензина :x къде може да е проблема (някъде по таблото мисля щото и 2те да откажат :roll: )но и други мнения всякакви са ми от полза
    Стабилизатора на напрежение в таблото :idea:
    Абе вие съвсем забравихте за търсачката :twisted:
    Най вече такива като тебе с над 1х поста, я се стегнете или така ви е по лесно :a boi de

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Никаква индикация при Г2

Мнениеот ChernoGTI » Вто 12 юни 2007 21:09

Теодор написа:
ChernoGTI написа:Тъпа работа значи....нито температурата ми показва нито нивото на бензина :x къде може да е проблема (някъде по таблото мисля щото и 2те да откажат :roll: )но и други мнения всякакви са ми от полза
    Стабилизатора на напрежение в таблото :idea:
    Абе вие съвсем забравихте за търсачката :twisted:
    Най вече такива като тебе с над 1х поста, я се стегнете или така ви е по лесно :a boi de

така по-лесно :P мерси ви..а този стабилизатор къде?как да го сваля?да провверя дали е от него?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 12 юни 2007 22:05

Отзад на таблото един черен транзистор със три крака зад километража неможеш да го сбъркаш както е написал колегата Теодор там ти е проблема :D Държи го едно болтче за права отвертка.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 13 юни 2007 10:27

znainainai написа:Отзад на таблото един черен транзистор със три крака зад километража неможеш да го сбъркаш както е написал колегата Теодор там ти е проблема :D Държи го едно болтче за права отвертка.

т.е.трябва да свалям таблото?или само километража :?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 13 юни 2007 13:11

Ако под табло имаш предвид цялото табло с духалки жабка и т.н, а километраж наричаш само това дето ти е скоростомера и оборотомера на него то само километража. На този стабилизатор почисти му краката с контактен спрей или спирт, с тънка отверка изстържи внимателно краката и цокъла където влиза и най-добре да го припоиш, огледаи и за прекъсната писта. Ако имаш уред след като го вкараш и дадеш на контакт измери между среден май беше и един от крайните крака около 10волта трябва да има +-1. Ако ти е изгорял или си земи от морга или в студентски град в пулсатор продават заместител на цена под 2лв ама не му помня името - занеси им изгорелия те ще ти го намерят вероятно по каталога.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 юни 2007 13:15

На мойто Г2 платката отзад, на таблото, беше от мека пластмаса и се гънеше като хартийка. А пистите са метализирани.
Запояването е изключително рисково поради опасност от стапяне на тази пластмаска и да се прави от специалист, ако се наложи.
Предполагам, че и твоето табло ще е същото.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 13 юни 2007 18:45

radotom написа:На мойто Г2 платката отзад, на таблото, беше от мека пластмаса и се гънеше като хартийка. А пистите са метализирани.
Запояването е изключително рисково поради опасност от стапяне на тази пластмаска и да се прави от специалист, ако се наложи.
Предполагам, че и твоето табло ще е същото.

На всички е такова само май на дигиталното е друго. Сваля се само таблото със приборите(уредите: километраж, оборотомер/часовник и т.н.) :D

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 13 юни 2007 20:52

ъъъъъъъ аз като не съм магьосник и си нямам термометър под ръка....да въ питъм....КОГА включва перката на радиатора?????????
а тази платка ще я проверя утре че боядисвахме брони до ся и ми се зе акъля

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 15 юни 2007 10:56

не го открих въпросния стабилизатор :? на тия по-старите модели да не е поставен на друго място?

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Пет 15 юни 2007 14:17

Като погледнеш таблото от задната страна се пада горе в дясно. Завит е с един винт за меална планка върху километража, която служи за радиатор. Това е единствената интегрална схема която се вижда, с 3 крачета е. Иначе стабилизатора може да се смени със стабилизатор за напрежение +10V (серия 7810), само не знам дали неговите крачета не са огледални, спрямо тези на оригиналния и да трябва да се завърти при монтажа. Ако някой колега го е сменял да каже как го е монтирал.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 15 юни 2007 20:38

незнам дали на магия или защото вие помогнахте индикацията за темп.на водата ратботи :D благодаря ви на всички....обаче остава проблема с датчика за бензина.....ако някой може да ми каже къде се намира бензиномера?някъде в резервоара ли по пътя ли?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 юни 2007 20:47

Гаранция в резервоара.
Бъркаш отгоре, след като развиеш капачето, дето е на пода на колата, над резервоара

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 15 юни 2007 20:55

radotom написа:Гаранция в резервоара.
Бъркаш отгоре, след като развиеш капачето, дето е на пода на колата, над резервоара

а някакъв чалъм с ваденето му и има ли някакъв риск да повредим нещо?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”