Здравейте,
имам едно питане за ролката, която е на коляновия вал и движи ремъка на алтернатора. Става въпрос за г2 1.3 mh. Като се върти , т.е. работи двигателя все едно тази ролка е леко разбалансирана. Предстои ми смяна на ремък и се чудя дали трябва да сменя и ролката, като единствено я намирам за 100 лв, което е зверски много. Ако някой знае нещо по въпроса ще се радвам да помогне. Мерси

ролка на ремък на алтернатор
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: ролка на ремък на алтернатор
zwjar_na_putq написа: все едно тази ролка е леко разбалансирана.
Зависи какво разбираш по 'леко разбалансирана"
Май не си спомням да съм видял кола над 5 години, дето никоя от ролките да не й играе леко.
Ако ти се струва, че ролката 'подскача' по оста си, сменяй!
Ако играе периферията навътре-навън повече от 3-4 милиметра, пак сменяй!
Но ако е около милиметър дисбалнса спрямо равнината на ремъците, т.е. странично биене, мисля, че не би трябвало да се притесняваш чак толкова.
Е, то зависи, де! Най-добра информация ще ти даде състоянието на работната повърхност на ремъка. Ако има изкопано каналче в страничните му стени, значи не би било зле да се смени, че да не стане беля по пътя.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ето Rаdotom ти го казва съвсем точно и професионално.....ама щом си забелязал дисбаланса не ще да е малък......все пък послушай колегата и направи тези проверки.....дал ти е много ценен съвет
Аз също ще го запомня....
Аз също ще го запомня....
Последна промяна от joker на Чет 14 юни 2007 16:25, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”