Свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Свещи

Мнениеот FIRE » Съб 09 юни 2007 7:53

Колеги някой купувал ли е свещи от Юнитрейд.
Трябват ми за Г3 1.8 моно да знаете колко пари са оригинални?

aito
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот aito » Съб 09 юни 2007 8:18

60 лв

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 09 юни 2007 11:25

:evil:

Нима има хора които пазаруват при тея кожодери в Уни-то....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 09 юни 2007 11:31

От какъв зор оригиналдъ :?:
Денсо,НЖК по 5-6 лв бройката не вършат ли същата работа :?:
Поправка :oops: Денсо-то е 9 кинта/бр.

Потребителски аватар
FIRE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIRE » Съб 09 юни 2007 12:00

Просто не ми се рискува да попадна на ментета от тия турските и после пак да си купя оригинални.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 09 юни 2007 12:07

Препоръчвам NGK, моя модел е BKUR6ET-10 и струваше 15.50лв./бр. в Юнитрейд - миналата година :idea:
иначе би могъл да ги намерш за около 11-12лв. по магазините. Може да видиш в Аутохелп.
Ето линк да видиш точно с какви е твоя:
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+3

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 09 юни 2007 12:31

evgenyh написа:Препоръчвам NGK, моя модел е BKUR6ET-10 и струваше 15.50лв./бр. в Юнитрейд - миналата година :idea:
иначе би могъл да ги намерш за около 11-12лв. по магазините. Може да видиш в Аутохелп.
Ето линк да видиш точно с какви е твоя:
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+3

коелга за 1,8 Моно /АБС мотор/ свещите са NGK BUR6ET с 0,8 междуелектродно разстояние.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 13:36

FIRE написа:Просто не ми се рискува да попадна на ментета от тия турските и после пак да си купя оригинални.

Бриск-Силвер-сребърен електорд за газови и спортни автомобили(това е спецификациита им) чешки-няма ментета-5 лв-най-добри от всички които съм опитвал досега(Бош,Беру,Денсо,НЖК)
10 годишен опит!ПЕРФЕКТНИ!

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Съб 09 юни 2007 14:10

joker написа:
FIRE написа:Просто не ми се рискува да попадна на ментета от тия турските и после пак да си купя оригинални.

Бриск-Силвер-сребърен електорд за газови и спортни автомобили(това е спецификациита им) чешки-няма ментета-5 лв-най-добри от всички които съм опитвал досега(Бош,Беру,Денсо,НЖК)

Значи и на бензин могат да се карат без проблеми,така ли :D

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Съб 09 юни 2007 14:47

andro_ написа:От какъв зор оригиналдъ :?:
Денсо,НЖК по 5-6 лв бройката не вършат ли същата работа :?:
Поправка :oops: Денсо-то е 9 кинта/бр.

NGK Не се по 6 лв,ми от 9 нагоре :wink:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 14:50

kav4o написа:
joker написа:

Значи и на бензин могат да се карат без проблеми,така ли :D

те СА за бензинови ДВГ с високо натоварване....просто дават по-мощна и по-стабилна искра заради сребърния електрод и заради това пише и ГАЗОВИ автомобили...
Не съм виждал такава свещ с червен или черен електрод от лоша работа .....карал съм ги до 40 000 и съм ги сменял не защото не работят ,а заради препоръката на производителя...трябва да ти кажа,че сегашните ми са на 20 000 бели като порцелан и електрода не е мръднал....за разлика от Беру(12 лв еднаата свещ!!!!) с които също вървеше добре но до 10 000 км след които те буквално се стопиха....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 юни 2007 14:56

Тези чешките свещи със среброто са ТРАГЕДИЯ :!: Не се набутвайте -говоря от опит. Колата се спъна страхотно с тях, а още по-странно на един приятел шкодата също. Говоря за конкретно за модела със сребърния електрод дето уж са оптимизирани за каране на газ. Според този същия приятел със шкодата колата му се държи най-добре с най-евтиния им и обикновен модел...

Ако някой ми твърди че му е ок колата с тези свещи се чудя какво ли ще и се случи ако и сложи истински бош платинум да речем с вървежа .. колегата по-горе дето ги хвали - толкоз е било бош това дето си пробвал, в момента карам с бош платинум+ донесох си ги от щатите и определено няма нищо общо с този уж оригиналния дето карах преди купен от тук. Само ще отбележа че докато ми беше разстроен смукача за малко колата палеше и държеше 200 оборота стабилно на студен двигател :lol: .

П.С. Чак сега забелязвам че колегата жокер ги хвали тия чешки боклуци:)) Аз с него не споря :twisted:

Поздрави.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 09 юни 2007 15:12

Тези чешките свещи със среброто са ТРАГЕДИЯ.Щом ги продават вече в магазин за плодове и зеленчуци,ясна е работата. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 15:15

dj_tuhla написа:Тези чешките свещи със среброто са ТРАГЕДИЯ :!: Не се набутвайте -говоря от опит. Колата се спъна страхотно с тях, а още по-странно на един приятел шкодата също. Говоря за конкретно за модела със сребърния електрод дето уж са оптимизирани за каране на газ. Според този същия приятел със шкодата колата му се държи най-добре с най-евтиния им и обикновен модел...

Ако някой ми твърди че му е ок колата с тези свещи се чудя какво ли ще и се случи ако и сложи истински бош платинум да речем с вървежа .. колегата по-горе дето ги хвали - толкоз е било бош това дето си пробвал, в момента карам с бош платинум+ донесох си ги от щатите и определено няма нищо общо с този уж оригиналния дето карах преди купен от тук. Само ще отбележа че докато ми беше разстроен смукача за малко колата палеше и държеше 200 оборота стабилно на студен двигател :lol: .

П.С. Чак сега забелязвам че колегата жокер ги хвали тия чешки боклуци:)) Аз с него не споря :twisted:

Поздрави.

Не спори защото няма аргументи...Все пак нали беше продавач на авточасти?????А кажи колко струват Бош-Платинум и колко фалшификати има от тях??????Или може би предлагаш на колегата да отиде до САЩ!!!!!Скъпа стока с неясен произход!До гуша ми е дошло от такива стоки......
Аз споделям 10 годишен опит нищо повече!!!И за пореден път повтарям ...говоря не за ОБИКНОВЕНИ свещи Бриск нито за триелектродни БРИСК,а за Бриск-Силвер.....Не съм в този бизнес и нямам никави интереси да хваля нещо от което не съм доволен.....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 юни 2007 17:52

Интересно ми е защо си мислиш че съм продавач на авточасти - това няма нищо общо с професията ми, а тя не е свързана с автомобили по никакъв начин.

Боша по спомен бяха по $3.10 единия, в България не ги знам колко струват - не съм проверявал, а и не казвам че няма ментета - даже обратното ако се загледаш. Що се отнася до чешките свещи не споря, само знам какво беше като ги бях сложил - определено имаше ефекта "преди - сега" но не в тяхна полза дори спрямо третокачествения бош с който карах по това време :)))

И аз не говоря за обикновени свещи Бриск - те са си наред - а точно за силвера говоря че са отврат. Е вярно мен не ми се свидят пари за бензин и нямам газова :twisted:

И както казах - с теб отдавна съм стигнал до извода че няма смисъл да се спори - само да погледна в даден момент автора на последните мнения ей така отгоре отгоре и ми се набива твоя ник :)) Не го казвам с лоши чувства ама изобщо :))

Поздрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”