Тъй като се прочух вече с многото теми реших да направя една и да вместя вътре всичко(почти) което ме тревожи и за което се надявам да ми помогнете....П.С.Ползвах търсачката ...еми да нареждам тогава:
Днес сложих добавка за ск.кутия и следователно покарах малко извън града.На 2 пъти си позволих да настъпя колата.След извънградското приключение повъртях малко на градско , паркирах , загасих си мотора и почнах да мисля по следните неща:
1.Когато карам на 5та и пусна газта след което я натисна рязко се чува хлопване по предницата.
2.Тъй като таблото ми е някво много кухо и за индикацията на темп. на водата има само стрелка , една малка червена лампа и 2 разграфени бели черти....без цифри....си нямам на идея до къде е нормалната темп. и си карам така....когато спрях до нас слезнах и отворих капака...стори ми се сравнително топличко...перката на радиатора работеше...маркучите бяха твърди и можех да ги стисна с малко повечко усилия.
3.Чувал съм че не е нормално за това питам...при запален двигател на място от капачката за маслото духа топъл въздух..от щеката за маслото духа едвам доловимо ....случвало ми се е да има и конденз на капачката....
4.При запален мотор на място и подаване на газ се чува едно пристъргване или още мога да го определя като леко тракане откъм ангренажа.....прави го при падане от високи на ниски обороти...може нещо да вибрира (я ламарина или нещо си)но реших да попитам....
5.При движение със скорост около 80 100 при подаване на газ колата спъва леко и след това ускорява доволно.На място оборотите играят леко.На 2 пъти след извънградското ми се случи да пробвам да запаля....колата пали от раз но при лек форсаж изгасна..
6.При намаляне на скоростта се усеща леко биене в волана и мн. слабо но доловимо носене на предницата.
Сменени са:
радиатор
свещи
масло на ск.кутия
в лошо състояние са:
тампони на макферсоните
възд.филтър е за смяна
каре
задни лагери
много са нещата но се надявам някой да го изчете и да подпомогне с каквото може защото съм "нов" и се наплаших доволно !
П.С.Ако някой има такова "кухо" табло може и да сподели със снимка или нещо до къде е нормално да стига тая стрелка да я ева!
Мерси
Колата е VW Golf 2 1.8 GTI 1984EV

Много неща за които искам да питам???
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Много неща за които искам да питам???
ChernoGTI написа:1.Когато карам на 5та и пусна газта след което я натисна рязко се чува хлопване по предницата.
Провери тампоните на двигателя и скоростите. По-вероятно, предния тампон
2.Тъй като таблото ми е някво много кухо и за индикацията на темп. на водата има само стрелка , една малка червена лампа и 2 разграфени бели черти....без цифри....си нямам на идея до къде е нормалната темп. и си карам така....когато спрях до нас слезнах и отворих капака...стори ми се сравнително топличко...перката на радиатора работеше...маркучите бяха твърди и можех да ги стисна с малко повечко усилия.
Стрелката право нагоре, като войнишки..![]()
Твърдите маркучи са неприятен симптом! Опасност от духане на изгорели газове в охладителната система
3.Чувал съм че не е нормално за това питам...при запален двигател на място от капачката за маслото духа топъл въздух..от щеката за маслото духа едвам доловимо ....случвало ми се е да има и конденз на капачката....
Зависи колко духа. Лекото духане е нормално. Там ти влиза вентилацията на картера. За конденза, по принцип не е симптом, но погледни и т.3
4.При запален мотор на място и подаване на газ се чува едно пристъргване или още мога да го определя като леко тракане откъм ангренажа.....прави го при падане от високи на ниски обороти...може нещо да вибрира (я ламарина или нещо си)но реших да попитам....
Сигурен ли си, че не е от към генерацията?
А имаче може да вибрира и пластмасовия капак на ангренажния, но аз бих заложил на ламаринки по изпускателната система.
5.При движение със скорост около 80 100 при подаване на газ колата спъва леко и след това ускорява доволно.На място оборотите играят леко.На 2 пъти след извънградското ми се случи да пробвам да запаля....колата пали от раз но при лек форсаж изгасна..
Я първо смени въздушния филтър, пък тогаз пак питай!
6.При намаляне на скоростта се усеща леко биене в волана и мн. слабо но доловимо носене на предницата.
Ама при натискане на спирачка или при отпускане на газта само?
Ако е при спирачка- лека кривина по дискове (или барабани, ако отзад си с такива)
Ако е само при отпускане на газта- съвсем нормално е, ако са ти сдухани тампоните на макферсона и/или носачите.
в лошо състояние са:
тампони на макферсоните
възд.филтър е за смяна
каре
задни лагери
Амммм... и портфейла предполагам, че не ти е в кой знае какво добро състяние, амаааааа... няма начин!
Колата е VW Golf 2 1.8 GTI 1984EV
Давай смело и УСПЕХ!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”