Люка протече :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Люка протече :(

Мнениеот Ivailo » Съб 16 юни 2007 16:24

Днес тъкмо влизам в голфи и гледам на шоферското място - локва. Дъжд вали та се цепи, гледам вода тече от дупката на колана. Свалям сенника на люка и почна да капе и от там..
Съответно ми пропадна тиймбилдинга, сложих един плик отгоре, докато спре да вали.
Въпросите ми са следните:
1. Като спре с какво да го "запечатам" - нормално дебело тиксо, хартиено тиксо или силикон?
2. След временното запечатване какво да правя - да сменя уплътнението ли? Защото търсих по форума и писахте да се прочистят тръбичките за отичане на водата. Къде са те?
3. Люка преди това не работеше (електрониката май не действа, защото със шестограмчето си го отварям и затварям нормално). Някакво решение?

Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 16 юни 2007 16:31

Може с водоустойчив силикон(има и силнолепящи ленти-стават).Отворите за оттичане ще ги видиш в предната част като отвориш люка не са много големи(ако е някакъв допълнително слаган незнам дали са там или ги има въобще).а уплътненията ако са поостарели пропускат...

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 16 юни 2007 16:34

Почисти си дренажите и не си мацай колата със силикони и всякакви химии и смрадове.Дренажните маркучи се намират в четирите ъгъла на люка.Най добре се прочистват като се свали тавана, но предните два може да ги почистиш с помоща на дълга тел.Отвори люка с манивелата ( ако си сигурен, че може да го затвориш после :) ) и се вгледай в предните му ъгли - трява да ги видиш къде са и после с телта ... ръчкане :)

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 16 юни 2007 16:44

Да, за това питах за силикона, защото после как ще го сваля незнам.
Люка ми се струва да е бил там фабрично, защото си се отваря и нагоре и се плъзга. Така че ще хвана тел/жило и ще ръчкам.
Другото, което искам да питам е за най-временното решение - нормално или хартиено? Нормалното после няма ли да остави следи? Хартиеното е грозно, но ако няма да остави мизерии ще се жертвам :)

Потребителски аватар
petko5
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 16 юни 2007 17:18

Колега, не искам да те плаша, но според мнението на няколко майстора има две възможвости :

Сменяваш целия люк с нов или го запечтваш с лепещ и уплатняващ силикон :(

Има разни фирми, които се занимават с ремонти, но мисля че цената за ремонта е колкото да си вземеш чисто нов :roll:

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Съб 16 юни 2007 19:52

Колега, аз моя люк го запечатах с безцветен силикон за аквариуми(лепещ) и се получи много добре та сега вече не пропуска вода.За ремонт на люка ще трябва да се оръсиш най-малко 100 кинта, а иначе силикона се почиства лесно след като изсъхне и ако решиш след време винаги можеш да го премахнеш,още повече че след като гуменото уплътнение е прегоряло вече така или иначе рано или късно ще трябва да го смениш цялото.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 16 юни 2007 21:08

Стига сте мотали човека с глупости!
Каналите са запушват в долния си край, това са едни гумени тръбички които излизат до пантите на предните врати.
Наливаш вода върху люка и внимателно , за да не спукаш маркучите почистваш накрайниците с къса отверка или пръчка.

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Съб 16 юни 2007 21:55

Е да ама рано или късно каналите пак се затапват и като те хванат неподготвен при някой по-голям дъжд и току виж тавана пак протекал както се случи при мен, все пак няма всеки месец да ръчкам с разни телове я и да треперя да не спукам гумените тръбички:) а като ми се намокри тавана и като изсъхна и едни гадни жълти петна като останаха по тапицерията разказа ми се играта после докато ги почистя с разни препарати.
Изобщо ако знаех преди да си купя колата,колко фалшиви са направени тия люкове никога нямаше да си купя кола с люн - уж няква екстра трябва да е ,а то никва файда от него(ако не пушиш в колата) и само проблеми после.

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Съб 16 юни 2007 21:58

Колегата Veso101 е прав за каналите :)
Долната част се намира между пантите на предната врата :)
На люка са 4 канала :)
Ако не помогне и тогава... не си отваряй повече люка или отиди на майстор :wink:
Успех колега :)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Съб 16 юни 2007 22:16

Сипи му малко отцетец, и на мен ми протече така шибито (защото колата ми беше на една страна и не можеше да се отече нормално дъждовната вода ) та понеже го направих днес след дъжда и незнам свършило ли е работа (като сипа в казанчето на чистачките става ама за тва дано стане ).

Потребителски аватар
katri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri » Съб 16 юни 2007 22:29

Тя мойта кола домува по принцип винаги под наклон(паркирам е по неволя на едно нагорнище пред къщи) - това значи ,че два от дренажните канали трябва да се справят с всичката постъпила в тавата на люка вода, а те разбира се не успяват и в резултат все подгизнал таван когато завали по продължителен и силен дъжд.Явно конструкторите на люка за VW не са го дооценили този момент:)

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Съб 16 юни 2007 23:04

Колега, вземаш една тънка стоманена тел дълга около 2-3м и много внимателно започваш да си отпушваш каналите, вкарваш телта и сипваш вода/стига да е това проблема/.

Успех :wink:

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Съб 16 юни 2007 23:08

Отпушване му е майката !!! :shock
Грабвай телта !!!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 18 юни 2007 14:24

Благодаря на всички!
Ще ръчкам по-внимателно с телчица или с отверка (няма ли да е твърде къса между другото?) и ще наливам водичка, да видя какво ще стане.
Ако пък съм такъв карък, че си скъсам маркучетата ще лепя, ама първо ще пробвам да отпушвам. Дори ако трябва периодично да го правя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”