Питанка за смяната на антифриз на АBU мотор!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Питанка за смяната на антифриз на АBU мотор!
Колеги, трябва да сменя антифириза на Голф 3, 1.6 моноинжекция, ABU мотор. Въпросът ми е - има ли най-ниска точка по мотора, от която мога да източа всичкия антифриз, или мога да източа малко като махна термостата и другото го изсмуча с компресор? Предварително ви благодаря!
Последна промяна от The Red Guy на Чет 21 юни 2007 9:09, променено общо 2 пъти.
- Filcho
- Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
- Двигател: 2.0i ALT
Според мен стария антифриз трудно ще го източиш или изсмучеш (а парното?).Скоро сменях термостат и естествено антифриза, на ABD мотор (ако за него става въпрос) откачих там разни маркучи за термостата и колектора в който е монтиран и маркучите на парното и с маркуч от чешмата и струя вода пъхах по всички отвори докато започне да тече бистра вода след това в маркуча, който отива във водната помпа налях 2л. дестилирана вода като предполагам, че през тялото на термостата е изтекла чешмяната вода, след което налях 3л. антифриз (цялата система побира 5.6 литра така поне пише по книгите) закачих всички маркучи долях още дестилирана вода запалих да загрее загасих да изстине долях до необходимото ниво с дестилирана вода и мисля, че се е получило добре.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”