Скоростна кутия на Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cudgel
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия на Голф 2

Мнениеот Cudgel » Вто 26 юни 2007 11:04

В сервиза ми казаха , че лагер в скоростната кутия ми се е прецакал в следствие от оставане без масло. Колата върви и така но се чува стържене при отпускане на гаста.
Сега следва смяна на скоростна кутия и диференциал.
Колата е Голф 2 1.6 91г. -5скорости . Дали е удачно да се купи скоростна кутия 2ра ръка .
И дали ще стане скоростна кутия от голф 2 ГТИ 8в ПБ мотор.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Скоростна кутия на Голф 2

Мнениеот joker » Вто 26 юни 2007 11:27

Cudgel написа:В сервиза ми казаха , че лагер в скоростната кутия ми се е прецакал в следствие от оставане без масло. Колата върви и така но се чува стържене при отпускане на гаста.
Сега следва смяна на скоростна кутия и диференциал.
Колата е Голф 2 1.6 91г. -5скорости . Дали е удачно да се купи скоростна кутия 2ра ръка .
И дали ще стане скоростна кутия от голф 2 ГТИ 8в ПБ мотор.

Относно скоростна кутия 2-ръка не мога да съм против защото моята я смених нацяло заради шум и сега съм вече 20 000 с друга .....всичко е перфектно...за 250 лв и много малко труд и допълнителни средства караш сопокойно..иначе ремонта ще ти излезе по-скъпо и частите не се знае дали не са ментак.....
а за помяната с друг тип съм почти сигурен,че няма да стане по две причини
1.Други предавателни числа особено на 5-та
2.Различна големина на чашките за вътрешното каре на полуоските-могат да се сменят ама е играчка ( новите после може да протекат)и ако ще е така по-добре си ремонтирай старата кутия...
Влез в някой технически сайт(може и в разделя на този сайт) и виж индекса и предавателните числа на отделните видове скоростни кутии ...виж твоя и си направи заключение
При мен скоростна кутия от 1.6 не стана....поради горните причини..и най-вече заради чашките на каретата..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”