От известно време насам имам драма с някоя от горивните помпи (голямата в кутията до резервоара и тази вътре в него) но немога да установя коя от двете е по-виновна за да я сменя.
Ето и какви са симптомите:
Първият път когато спря и неискаше да продължи беше преди около месец в един от най-топлите дни. В резервоара имаше поне 20 литра бензин. Отначало взе да прекъсва но се оправяше докато на княжево тотално отказа. Около мен минаваха коли и беше шумно но въпреки това успях да доловя шума идващ откъм резервоара. Тогава я оставих там където беше и на другия ден просто запалих и тръгнах.
Случвало ми се е като правя десен завой и в колата има малко бензин (около 3-4 литра) колата да прекъсва докато не завърши маневрата
Тези дни в жегите имах случай при който колата буквално спря а в резервоара имах поне 12-13 литра бензин. При тази ситуация когато врътна ключа за палене чувам доста силен шум откъм помпата която явно неможе да нагнети гориво (но коя ли от двете). СПоред мен може да е факта че малката не е дала на голямата и голямата започва да вие неистиво.... Но след около 15 мин "почивка" просто завъртам ключа и паля без абсолютно никакъв проблем.
Имах случай при който колата ми буквално спря а стрелката на бензина току-що беше влязла в резервата което значи че съм имал поне 5 литра бензин. Тогава след като и сипах 5 литра бензин (което ми отне около 15-20 мин да ги набавя) просто запалих и продължих.
Сменял съм голямата помпа преди време и си спомням че предишната "умря" като просто неправеше достатъчно налягане към инжекциона и колата неможеше да вдигне повече от 70 км
Та сега драмата ми е дали е малката или голямата помпа....