Странен проблем с Голф 2 GTi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен проблем с Голф 2 GTi

Мнениеот cruzeiro » Нед 17 апр 2005 21:06

При смяна на предавките най-често като вкарвам първа или сменям от първа на втора се появява много неприятно притръсване и се чува някакво чукане отпред. :( :( Точно когато отпускам съединителя и натискам леко педала на газта се усеща този проблем.Прави го винаги без изключение,но на по високите предавки се усеща по малко като на 5-та дори го няма.Освен че се чува някакво чукане отпред,когато колата притриса го усещам и на волана.Имам чуството че двигателя иска да излезе от коша.Проблема се появява и когато карам бавно на първа или втора без да давам газ с около 1000 оборота и ако реша да я настъпя малко се получава същото.Като много се старая и отпускам много плавно съединителя и сменям нежно предавката този проблем се появява пак но се усеща по леко.Имам чуството че като лекичко натискам съединителя след като съм сменил предавката преди да дам газ не чука толкова силно.
Ходих на майстор,защото си мислех че някой от тампоните на двигателя е заминал и след като ги прегледа ми каза че конзолният ляв тампон над скоростната кутия бил за смяна.Купих тампон смениха го,но проблема продължава и вече се видях в чудо.Смених каретата случайно да не е от тях но пак си продължава.Колата е с газова уредба,но не вярвам от там да е проблема.Карал съм и други Голфове,но такова чудо няма и при по рязко сменяне на предавка и отпускане на съединителя избощо не се получават така,избощо нямат нужда от такова нежно превключване на скоростите :D :D
Колеги,към вас се обръщам за помощ на някой не може да не му се е случвало подобно нещо.Само имам нуждата да разбера какво трябва да сменя или къде да търся повредата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”