Много странен проблем с Голф 2 GTi

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Много странен проблем с Голф 2 GTi

Мнениеот cruzeiro » Нед 17 апр 2005 21:46

Имам много неприятен проблем с един Голф 2 GTi.Ще се опитам да ви обясня по подробно.Проблемът е че от няколко месеца ми се появи много неприятно чукане някъде отпред и колата притриса много гадно дори го усещам на волана :( и вътре в колата тези които се возят не им е много приятно :lol: .Имам усещането че двигателя иска да излезе от коша.Това се случва всеки път и лошото е че се появава по 2 начина.Първия е когато превключвам на скорост и след като вече предавката е влязла при отпускането на съединителя точно когато подавам газ се чува еднократно потропване някъде отпред и цялата кола се разтърсва.Това се усеща най силно на първа и втора скорост докато на по високите предавки се усеща съвсем леко.Като потренирах малко забелязах че когато натискам лекичко съединителя и давам нежно газ след като съм сменил предавката чукането и притръсването се усещат по слабо.Същия проблем се получава и когато си карам лекичко на първа или втора с 1200 оборота без да и подавам ГАз и реша да се позасиля малко точно когато натисна педала на газта пак се получава същото,а след като премине това притръсване и еднократно потропване колата си набира нормално докато не реша да сменя на друга скорост.Ходих на майстор защото си мислех че ми е заминал някой тампон на двигателя, и след като ги прегледа каза че трябва да сменя левия конзолен тампон който се намира над скоростната кутия. :P Купих тампон смениха го,но за съжаление проблема си остана и нямаше никакво подобрение. :x След това ми казаха че може проблема да е бил в каретата понеже карам с по големи гуми и за това се наложи да сменя 2те карета,но без резултат :x .Карал съм и други коли но,изобщо не ми се е налагало да си играя по този начин със съединителя и да карам така нежно.:lol:
Колеги,обръщам се към вас за помощ и си мисля че все на някой му се е случвало това и ще ми помогне да разреша тази загадка,поне да знам какво трябва да сменям и къде е повредата.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Нед 17 апр 2005 21:49

трябва да се види, така по разказ не става

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 17 апр 2005 22:07

Да не те подвеждам обаче при мене имаше подобно нещо. И мене един майстор ме накара да сменя тампона и нищо. Оказа се /аз бях почти сигурен, че е това но никой не ми вярваше/ 2 счупени пружини на амбрияжния диск. При мене симптомите бяха следните - при потегляне ако не му дам повечко газ подскачаше цялата предница и при смяна на предавките при отпускане на съединителя притреперваше двигателя.

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Нед 17 апр 2005 22:36

niksi написа:Да не те подвеждам обаче при мене имаше подобно нещо. И мене един майстор ме накара да сменя тампона и нищо. Оказа се /аз бях почти сигурен, че е това но никой не ми вярваше/ 2 счупени пружини на амбрияжния диск. При мене симптомите бяха следните - при потегляне ако не му дам повечко газ подскачаше цялата предница и при смяна на предавките при отпускане на съединителя притреперваше двигателя.

Същата работа.Ако му дам повече газ на полусъединител не се усеща толкова силно това подскачане на предницата но при отпускането на съединителя пак леко се усеща колкото и плавно да го отпускам.При теб получаваше ли се когато караш леко на втора например без да даваш газ и изведнъж натиснеш по силно педала на газта?Ще съм ти благодарен ако ми препоръчаш от къде да купя тея пружинки и ако знаеш цена.Много съм ти благодарен за отговора.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 17 апр 2005 23:03

При теб получаваше ли се когато караш леко на втора например без да даваш газ и изведнъж натиснеш по силно педала на газта

Ми да ти кажа честно не помня, но мисля че го имаше /все пак беше доста отдавна - 4-5 години :wink: /
А за пружинките - те не се купуват отделно, става дума за демпферните пружини които са на съединителния /амбреажния/ диск. Номера става със смяна на диска. Ролята на тези пружини е да намаляват и премахват трептенията от зацепването на съединителната система.
При мене се получи от простотия - изръчках я много злобно на 1-ва и се чу едно изпукване и след това започна придърпването.
Но пак да кажа трябва да се види.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Вто 19 апр 2005 20:18

Много вероятно е да са тези пружини. Щом тампоните са наред. А и точно при смяна на скоростите ( натискане на съединител) те поемат част от напрежението.

Потребителски аватар
popeye
Контакти:

Мнениеот popeye » Вто 19 апр 2005 20:45

не е от пружините. поиграй си с газта без да натискаш амбреажа и кажи дали го има пак

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Сря 27 апр 2005 20:16

Има го при леко натискане на педала на газта докато съм в ниски обороти цялата кола подскача иначе във високите обороти се усеща по леко.Това става само докато колата е в движение при натискане на газта на едно място на нулева предвка не се усеща нищо.От какво може да е имаш ли идея?

Потребителски аватар
popeye
Контакти:

Мнениеот popeye » Сря 27 апр 2005 20:23

предния тампон на мотора е

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Сря 27 апр 2005 20:37

Мислиш ли че, съединителя няма нищо общо с цялата работа и вероятно пружинките не са заминали.

Потребителски аватар
Jetta16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta16v » Пет 29 апр 2005 13:29

И при мен го имаше този проблем но беше предният тампон.Искам дати кажа че целият двигател се повдигаше визуално при тръгване и след като понабера скорост падаше с чукане! Е смених тампона но не с маслен
видя ми се много нежен а с хидравличен и направих голяма грешка!
Много по стегнат е и вибрациите при ниските са като че съм дизел та ако го сменяш гледай да е МАСЛЕН! :D

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 29 апр 2005 13:39

Човече, при мене е същата работа (Passat 1.8 Mi), ама никой не ми вярва... при тръгване на полусъединител тресе предницата (но не всеки път и за това все ми казват "абе ти си въобразяваш, нищо и няма на колата"). Много ме дразни това нещо. И съм склонен да вярвам, че е от пружините на съединителя (както каза някой по-горе). Абсолютно всичко, което казваш, го има и при мен. На първа и на втора предавка на всеки трети път ми притреперва когато сменям. Още повече се усеща, когато колата е загряла, да речем след като съм шофирал един - два часа. Казвайте колко струва смяната на този притискателен диск, щото вече не мога да го търпя повече, а никой не ми вярва... но съм 100% сигурен, че са тези пружинки...

Потребителски аватар
cruzeiro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cruzeiro » Нед 01 май 2005 20:26

В четвъртък бях на майстор(познат на един приятел) да види дали тампона наистина е за смяна и след като я прегледа каза че наистина предният тампон е заминал и трябва да се смени.Той лично я тества докато колегата му гледаше отпред и каза че двигателя подскачал стабилно.Ходих да видя колко струва този тампон и цената му е 38 лева,но не знам дали е маслен или хидравличен.
До колегата с Пасата: Със сигурност имаш същия проблем и ти,защото и при мен се усеща най-много,когато колата е карана около час и е загряла.Някой път особено зимата когато е студено почти не се усещаше докато не загрее,но сега лятото е ужас.Надявам се да е по-малкия и евтин вариант със смяна на предния тампон,но най добре отиди при някой майстор да го види и кажи какви са резултатите.Има вероятност и пружинките да са заминали от което най се притеснявам,но другата седмица като го сменя ще ти кажа какво е положението.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 01 май 2005 20:54

Дано е от тампона. Аз смених тампона и се оказа че не е имало нужда и след смяната на диска всичко беше ОК.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 01 май 2005 23:58

Значи точно същия проблем да му се не види! Гадна работа... дано наистина да е от тампон, че ми разправят за смяна на съединител към 200 лева отиват... (100 за съединителя и 100 за работата по него) :(
niksi, на теб колко ти излезе смяната?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”