Имам много неприятен проблем с един Голф 2 GTi.Ще се опитам да ви обясня по подробно.Проблемът е че от няколко месеца ми се появи много неприятно чукане някъде отпред и колата притриса много гадно дори го усещам на волана

и вътре в колата тези които се возят не им е много приятно

.Имам усещането че двигателя иска да излезе от коша.Това се случва всеки път и лошото е че се появава по 2 начина.Първия е когато превключвам на скорост и след като вече предавката е влязла при отпускането на съединителя точно когато подавам газ се чува еднократно потропване някъде отпред и цялата кола се разтърсва.Това се усеща най силно на първа и втора скорост докато на по високите предавки се усеща съвсем леко.Като потренирах малко забелязах че когато натискам лекичко съединителя и давам нежно газ след като съм сменил предавката чукането и притръсването се усещат по слабо.Същия проблем се получава и когато си карам лекичко на първа или втора с 1200 оборота без да и подавам ГАз и реша да се позасиля малко точно когато натисна педала на газта пак се получава същото,а след като премине това притръсване и еднократно потропване колата си набира нормално докато не реша да сменя на друга скорост.Ходих на майстор защото си мислех че ми е заминал някой тампон на двигателя, и след като ги прегледа каза че трябва да сменя левия конзолен тампон който се намира над скоростната кутия.

Купих тампон смениха го,но за съжаление проблема си остана и нямаше никакво подобрение.

След това ми казаха че може проблема да е бил в каретата понеже карам с по големи гуми и за това се наложи да сменя 2те карета,но без резултат

.Карал съм и други коли но,изобщо не ми се е налагало да си играя по този начин със съединителя и да карам така нежно.
Колеги,обръщам се към вас за помощ и си мисля че все на някой му се е случвало това и ще ми помогне да разреша тази загадка,поне да знам какво трябва да сменям и къде е повредата.