Нулева или никаква индикация при Г2 ГТИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нулева или никаква индикация при Г2 ГТИ

Мнениеот vakme » Съб 09 юни 2007 0:31

Здравейте,
На импровизирания компютър на голфа ми не излизат някои от стойностите. Значи временния пробег (първа позиция), часовника, външната температура и температурата на маслото излизат. Обаче полетата "км", "км/ч" и "л/100км" никви ги няма. Първото дава индикация постоянна "0", а другите две "---". Доста се рових по литературата, за да разбера кое ги управлява и кое им дава стойностите, но нищо не намерих. Ще ви бъда благодарен ако споделите какво може да се направи.
Проверил съм ВСИЧКИ бушони, всички релета - работят без грешка.
Мерси предварително.

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Съб 09 юни 2007 5:54

Основния километраж работи като по вода...
Къде може да е повредата, кое го захранва това километражче малкото? То средна скорост ли показва или километри оставащ бензин?

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Нед 10 юни 2007 23:29

Колеги, май ви затрудних с моя проблем :) Всякакви идеи ще ми бъдат от полза, стига да има поне малко логика в тях :)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 11 юни 2007 8:11

vakme написа:Колеги, май ви затрудних с моя проблем :) Всякакви идеи ще ми бъдат от полза, стига да има поне малко логика в тях :)

Ако ти показва моментен разход 99.9л, значи ти е разкачен вакуума, ако не показва нищо, значи го няма "устройството", което замерва вакуума.Като го няма датчика с ефекта на хол на диска на жилото на скоростомера и километража, не показва изминати километри.Доколкото разбрах, при теб показва само температура на маслото, околната температура и колко време е продължил последния пробег.Това означава, че двата компонента от таблото, за които ти говоря в началото на поста си или ги няма, или са откачени(тоя за вакуума е на буксичка, а другия е завинтен върху част от платката на таблото) Една полезна тема

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 11 юни 2007 8:52

Значи при мен има много сходен проблем от както имам колата (още не съм го оправил, но поради липса на желание).
Среден пробег е останало едно число (седи константа) и за всички други показания вади - - (чертички), защото не може да го пресметне. По думите на Расо най-вероятно е изгоряла паметта на MFA-то.
Тия дни се надявам да го отстраним този проблем, т.е. Расо да го отстрани :wink: и пак ще пиша.

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Пон 11 юни 2007 9:51

Идеално, ще чакам развръзката :) При мен обаче в полето КМ седи една кръгла '0'. Другите полета, които не работят - стои на черти. Трябва да погледна да не се е спукал някой вакумен маркуч.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 05 юли 2007 18:41

Да ти кажа развръзката. Макар и късно. Оказа се, че таблото има кофти маса, която губи някъде по датчиците или от споиките на самата платка под стрелката на оборотомера.
Василий днес се пробва да позапои тук таме наново, но уви нямаше кой знае какъв резултат. Оборотомерът се появи (заработи), но като раздрусаш таблото и пак прекъсваше.
Та при италианеца и срещу 70 лв табло втора употреба.
Сега вече всичко ми работи (пу пу)
Но май беше по-добре като не бачкаше. Днес си гледах MFA-то, което показа рацерската средна скорост от 10 км/ч (преход 10 км - 1 ч и 5 мин) ... не искам да спеменавам разход ... около 16,5 л (2,20 лв на литър)
П.П. До Голфъра и Васил: LPG нема да сложим! mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”