Здравейте!
Вчера бях до сервиза Мотоексперт (на симеоновско) за да ми поправят задните спирачки. За цялата услуга, с подмяна на накладки, цилиндърчета и доливане на течност ми взеха 99 лева. Но освен това монтьора ми каза че, тампоните(всичките) са ми "заминали" плюс левият преден накрайник. Тъй като бях отишъл само за спирачки и не носих торба с пари отказах да подмени тампоните и този накрайник. Като сума спомена нещо от сорта на 120-130 лева. Аз не съм много навътре в тази сфера и не знам дали е нормално, но въпросът който ме вълнува е дали подмяната на тези части е спешна, т.е. фатално ли ще е за автомобила ми(или пък за някои други части) ако не ги сменя сега, а примерно след 5-6 месеца?
Благодаря на експертите които ще ми отговорят!
Тампони и накрайник - трябва ли да ги сменя
Значи тези тампони не са на мотора и не са на амортисьорите, мисля че са на носачите. И четирите са идентични, поне като влезнах под колата на мен така ми изглеждаха. И четирите са разположени според мен възможно най-отдолу и са симетрични(образуват правоъгълник). Не знам точното им име. Пък и пича дето я поправяше не ми каза...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”