съмнение за строшено управление.....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

съмнение за строшено управление.....

Мнениеот dobrev » Чет 05 юли 2007 13:49

колата е голф 3 '95г. проблема е следния чрез този линк: http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... A&start=15 -свалих панела и разбрах че е пипано там защото имаше много строшени захващания и са разбъркани жилата на крайно дясно зъбно колело, след като проследих че едното жило включва прекъсвач който отваря клапата под филтъра на климатика а другото е за управление на въздуха.Размислих и реших че първото за прекъсвача трябва да е отгоре а жилото за управление на въздуха отдолу (някой да ме поправи ако греша) но после възникна друг проблем това зъбно колело което трябва да направлява двете жила се движи в основата си и така се губи сцеплението със другото зъбно колело на панела което превърта.Има ли начин това да се оправи?Опитах се да сваля зъбното колело което направлява жилата но без успех.И дори да оправя жилата и зъбното колело( за последното се съмнявам) като дърпам и бутам жилото за управление на въздуха много ама много слабо излиза въздух през отворите на предното стъкло и най-вече това ме накара да разглобявам панела.
И още един въпрос:Дясното ми ел. стъкло се затваря много бавно някой имал ли е подобен проблем и как го е решил?

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Пет 06 юли 2007 12:51

Явно няма компетентни по-въпроса с жилата ами поне ми драснете някой ред по-втория въпрос и как се маха кората на вратата на пръв поглед не виждам болтове бая са скрити.
Въпроса със жилата го реших на половина тъй като някой преди мен много голям разбирач е изсрал едно голямо говно ще ме извините за израза но си е така.
1-то.Жило което отваря клапата под филтъра е точно на врътката за вентилатора и 4-те степени.
2-то Жило надявам се да не е барано е за топло и студено.
А последната врътка за прехвърляне на струята въздух на предното стъкло,насрещните и краката беше оле-мале.
3-то.Тук имам имаме две жила слагах ги по-усмотрение но зъбчатките и без това не работят така че ги настроих да духа на предното стъкло защото там става зле когато се запоти.Разбрах каква е причината за строшеното в основата зъбно колело.Някой си, като е пипал дет не му е работата,изкривил жилото от другия край и получения ръб на жилото затруднява движението му напред-назад защото минава през бронята и закопчалката.И следствие на това аз си блъсках главата заради някой к...л!!!

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пет 06 юли 2007 17:07

[quote="dobrev"]Явно няма компетентни по-въпроса с жилата ами поне ми драснете някой ред по-втория въпрос и как се маха кората на вратата на пръв поглед не виждам болтове бая са скрити.

самата дръжка на вратата е на щипки и отдоло има два болта, останалото са щипки по крайщата на кората ама ги откачай внимателно, че се трошат като за добро утро :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”