кондез от климатика в купето !!!
кондез от климатика в купето !!!
здравейте колеги преди седмица се здобих с нова колица Голф 3 комби 1.8 MI АБС двигател, за сега съм много доволен понеже , но днес забелязох че под джабката има леки капчици вода ->кондез от климатика струва ми се че не треба да го има ако има некой с подобен проблем или ако е имал нека да сподели какво да правя.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Точно там ,над краката на пасажера влиза маркуча който ''носи'' студеното за топлообменника(в случая студообменник) в купето...който ако не е обвит с изолиращ материал се изпотява вследствие на физичните закони.
Такава операция -''обвиване с изолиращ материал'' правих вчера и аз,въпреки че при мен вода нямаше,но с пръстите на краката се усещаше студения конденз по маркуча/тръбата
.
Действието е елементарно,а изолация има във всеки магазин за строителни материали.
Такава операция -''обвиване с изолиращ материал'' правих вчера и аз,въпреки че при мен вода нямаше,но с пръстите на краката се усещаше студения конденз по маркуча/тръбата

Действието е елементарно,а изолация има във всеки магазин за строителни материали.
- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:Howlett написа:като се замисля може да е от това че понякога духа много студено и пускам леко топло от парното може би 1 см нагоре с въртела и от там да става конденз
това е голяма грешка
на климатик трябва да ти е макс на студено винаги!!!
Обоснови се, не съм съгласен с теб, на климата не и пука с колко топло го смесва, даже доколкото знам някои от климатрониците са на този принцип.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”