Силно тракане при потегляне.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Силно тракане при потегляне.

Мнениеот тръба » Сря 11 юли 2007 0:01

Не са каретата,но звукът е същия като от разбито такова.Проблемът се появява на 1-ва и 2-ра скорост при нормално и силно подаване на газ.При съвсем плавно пускане на съединителя и постепено подаване на газ е нормално.Тракането се появи изведнъж-при тръгване.Ускорението и вървенето са добре.
Голф 2 GL
1.8i GX 1987год.
5 скорости

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 11 юли 2007 7:14

тампони двигател

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 11 юли 2007 9:32

тампончета тръба, или пък по силно челно биене, ако притискача е сдал багажа :roll:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 11 юли 2007 16:46

И на мен ми мина през акъла,но тайно се надявах да измислим някакъв по-малък проблем. :lol: Възможно ли е да е шарнирен болт?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 юли 2007 17:15

Притискателите не са чак толкова скъпи.Виж работата е вече скъпа.

ttie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ttie » Съб 14 юли 2007 20:55

И при мен тази сутрин се появи нещо подобно - по-скоро не тракане, а като че ли при превъртането нещо пречи и трябва да се "прескочи".
И цялата предница подскача.
Същото е при преминаване от първа на втора, на по-високите скорости няма проблем.

Ясно е, че предстои посещение на сервиз, тъй като аз съм част от презряната група "жени-шофьорки", а за съжаление личният доктор на автомобила ще отсъства до края на месеца :(

Та въпросът ми по-скоро е - доколко е сериозно и доколко може ли да се кара в това състояние? Какъв е рискът нещо да се потроши окончателно насред кръстовището?

Предварително благодаря!

Става дума за Голф 3 GTI 1,4 MI

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 14 юли 2007 20:59

ttie написа:И при мен тази сутрин се появи нещо подобно - по-скоро не тракане, а като че ли при превъртането нещо пречи и трябва да се "прескочи".
Същото е при преминаване от първа на втора, на по-високите скорости няма проблем.

Ясно е, че предстои посещение на сервиз, тъй като аз съм част от презряната група "жени-шофьорки", а за съжаление личният доктор на автомобила ще отсъства до края на месеца :(

Та въпросът ми по-скоро е - доколко е сериозно и доколко може ли да се кара в това състояние? Какъв е рискът нещо да се потроши окончателно насред кръстовището?

Предварително благодаря!

1-во: Това май-май е каре.Стотина лева с работата.
2-ро: GTI с двигател 1.4 няма.
3-то: Аз уважавам жените шофьорки - не е лесно да мислиш за 15697934 неща и едновременно да караш кола.

ttie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ttie » Съб 14 юли 2007 21:10

Благодаря!
1. Каре - добре, поне не звучи много екзотично
2. Напълно е възможно - утре сутринта ще погледна по-внимателно какво пише
3. :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 14 юли 2007 23:02

тръба написа:Възможно ли е да е шарнирен болт?

При мен преди 3 дни се оказа шарнирен болт на лявото колело :idea:

Хваща се лесно, като вдигнеш на крик или подемник колата и провериш за луфт предните колелета - не трябва да има.

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Пон 16 юли 2007 12:22

kam_tod написа:тампони двигател

При мен са точно тампоните на двигателя,и се чудя колко ли ЛВ. , ще трябва да се дадът за тампони сега . :cry: Някой ако си има на представа колко лева са да пише. :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 16 юли 2007 20:14

При мен при потегляне ми хлопа алтернатора... много неприятно.
Когато обаче загрее или пък от топлината се поотпусне клиновидния ремък и спира да прави тези номера.

Най-добре вдигни капака и дай на някой колега да тръгне леко с колата. Ти гледай и слушай какво става в двигателния отсек.

Потребителски аватар
hatebur
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX

Мнениеот hatebur » Пон 16 юли 2007 21:03

Ами на мен ми казаха че тампоните са някаде 60 лв.Поне за моя двиг.Незнам-много ли са?Ама маи ще трябва да се дават някакви пари :x

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Вто 17 юли 2007 2:49

60 лева са много за мен за някакъв тампон....,а и най - малко около 100 лева ще струва и смяната защото се маха целия двигател до колкото разбрах. :cry: Днес ще ходя на един канал след като се върна малко от бачкане да видим с бащата какво ще видим.Напвавих ме с бащата номера както казва колегата с лашкането на колата предния тампон ми е добре но задния не се вижда как е днес след обед ще пиша.Чао за сега и поздрави . :wink:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 17 юли 2007 7:35

тръба написа:Има един огромен проблем по колите ни.Той се казва-български "майстор".Последния път след стенда колата ми перфектна.Минаха ден два и взе да бяга на дясно.Гледам дясната предна гума е кривааааа...ама много!БРЕХ!ВЪЙ!А СЯ ДЕ!!!??? :banghead: Взех да разглобявам да търся нещо криво,счупено,измъкнато-някаква нередност...и по едно време :shocked :horror: -единия болт,който свързва амортисьора и шенкела :dance: Как не съм се претрепал :dontknow: Едно голямо :f_ckyou: на "майстора" и това :laser
Пробвай с друг стенд.
Проблема ми е дошъл от този скапаняк-"майстор".Реших сам да си направя стенд.Стегнах въпросния болт и се появи тракането.След като пуснах темата и размислих малко,видях че предна дясна пак е крива(този път в другата крайност).Отново разглобих и гледайки по другата гума направих центровка.Всичко "заспа"! :twisted: Не знам какво е тракало.Предполагам е била рейката.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 17 юли 2007 7:41

ttie написа:И при мен тази сутрин се появи нещо подобно - по-скоро не тракане, а като че ли при превъртането нещо пречи и трябва да се "прескочи".

Предварително благодаря!

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... D%E8%F2%E5
(по повод "презряните групи") :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”