Става въпрос за Голф2 1.8i
Имам следниа проблем пали трудно като е влажно времето и по студено и при високи обороти прекъсва - като тръгна да изпреварвам или по баир и почва се едно да бачка на 3 цилиндера и се дави и няма силица.
Забелязах и че като хвана кабела на свещите по близко до двигателя ме бие ток. Имам и леко сранен шм от към резервоара или външната бензинова помпа - едно виене.
Сменял съм бенз. филтър скоро.

Праблем с палене и прекъсване
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виене е предпоставка за износена горивна - помпа, но може да откара и 2 и 3 години /моята кола я купих с виеща помпа и още си работи нормално - просто е по-шумна/
колкото до прекъсване и т.н. вероятно кабелите хвърлят искра помежду си или към корус - можеш да ги видиш на тъмно място при запален мотор - ако много светят трябва да се ориентираш към смяната им.
възможно е да имаш проблеми от свещи, дистрибуторна капачка и палец - последните две са евтин консуматив и ако не си ги сменял скоро е желателно да ги смениш.
колкото до прекъсване и т.н. вероятно кабелите хвърлят искра помежду си или към корус - можеш да ги видиш на тъмно място при запален мотор - ако много светят трябва да се ориентираш към смяната им.
възможно е да имаш проблеми от свещи, дистрибуторна капачка и палец - последните две са евтин консуматив и ако не си ги сменял скоро е желателно да ги смениш.
- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кабелите със сигурност са за смяна, щом те е хванал ток от тях. Ама си купи свестни, а не някакви от 25 лв. Мойте са Беру, миналата година ги взех около 80 лв. Погледни капачка и палец, може и те са са се износили, затова прекъсва.
Бензиновата помпа до резервоара постепенно си отива, затова вие, но ако сега е почнала да се чува може да изкара ~ 10000 км. Не знам дали е възможно да се ремонтира бензинова помпа, по-вероятно да трябва нова.
Бензиновата помпа до резервоара постепенно си отива, затова вие, но ако сега е почнала да се чува може да изкара ~ 10000 км. Не знам дали е възможно да се ремонтира бензинова помпа, по-вероятно да трябва нова.
Последна промяна от monstera на Чет 23 авг 2007 12:43, променено общо 1 път.
monstera написа:Бензиновата помпа в резервоара постепенно си отива, затова вие, но ако сега е почнала да се чува може да изкара ~ 10000 км. Не знам дали е възможно да се ремонтира бензинова помпа, по-вероятно да трябва нова.
Значи аз имам две почпи една в резервоара и една външна и мисля че от външната идва виенето
- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sancho написа:monstera написа:Бензиновата помпа в резервоара постепенно си отива, затова вие, но ако сега е почнала да се чува може да изкара ~ 10000 км. Не знам дали е възможно да се ремонтира бензинова помпа, по-вероятно да трябва нова.
Значи аз имам две почпи една в резервоара и една външна и мисля че от външната идва виенето
Грешно съм се изказал, имам предвид, че помпата е до резервоара, а не при двигателя. Вътре в резервоара няма помпа.
monstera написа:sancho написа:monstera написа:Бензиновата помпа в резервоара постепенно си отива, затова вие, но ако сега е почнала да се чува може да изкара ~ 10000 км. Не знам дали е възможно да се ремонтира бензинова помпа, по-вероятно да трябва нова.
Грешно съм се изказал, имам предвид, че помпата е до резервоара, а не при двигателя. Вътре в резервоара няма помпа.
Има една потопяема и една след нея която се намира в една пластмасова кутия.
значи тази вечер смених кабели, капачка и палец. В момента колата на място се форсирва доста по добри и пали много лесно тъй като се оказа че палеца и капачката са били към своя край.
НО ПРОБЛЕМА С ПРЕКЪСВАНЕТО Е НАЛИЦЕ когато я подкарам и при подаване по рязко на газ и започва да прекъсва яко (все едно и свършва горивото).
ПОМОЩ
НО ПРОБЛЕМА С ПРЕКЪСВАНЕТО Е НАЛИЦЕ когато я подкарам и при подаване по рязко на газ и започва да прекъсва яко (все едно и свършва горивото).
ПОМОЩ

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
sancho написа:значи тази вечер смених кабели, капачка и палец. В момента колата на място се форсирва доста по добри и пали много лесно тъй като се оказа че палеца и капачката са били към своя край.
НО ПРОБЛЕМА С ПРЕКЪСВАНЕТО Е НАЛИЦЕ когато я подкарам и при подаване по рязко на газ и започва да прекъсва яко (все едно и свършва горивото).ПОМОЩ
ами нали помпата ти вие!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”