въпрос за моноинжекция на RP мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mr.armany
Автомобил:
Двигател:

въпрос за моноинжекция на RP мотор

Мнениеот mr.armany » Пон 14 мар 2005 22:37

здравейте момчета !
значи мотора ми е RP и от време на време ми прави номера нестабилни ниски обороте 500-1500 прекъсва и гасне но това в седмицата един път през др време ги държи на 1000-1100 оборота отдавна си мислех да го карам на лекар ама все не остава време ,та си мислех че стъпковия мотор ми прави номера но като я тестваха неска ми казаха че моноинжвкцията ми не съвпада с електронния блок или нещо то тоя род аз знаех че моноинжекцията е сменяна ама си мислех че всичко е ок а излезе тази моноинжекция е от пасат 66 кв ама не бил морор RP а някакъв друг мотор даите савет какво да правя да търся моно от RP или ? ако някой се е занимавал с нещо такова да каже каква е разликата м/у двата моноинжекциона та да знам какво да правя ако само дщюзите са различни да сменям само дюза или ще се наложи и още нещо или нищо няма да стане???? ами ако сложа PC от тъкъв пасат на мойта система какво ще стане???

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 14 мар 2005 22:48

Точно кои части от инжекциона не са от мотор РП?Пробва ли да "прочетеш" грешките в ЕКУ-то.Те как разбраха, че не съответстват?
Инжектора няма толкова голямо значение, защото на него му се подава напрежение за колко време да отваря.Най важните части от пъзела липсват :wink: Като се сменят каквито и да е части по инцекциона, си има код/сериен номер на Бош по който се търси новата част и се заменя.

mr.armany
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.armany » Вто 15 мар 2005 13:56

не съм го сменял аз !
този който го е сменял е доста не просветен по въпроса и е взел цялата моноинжекция с тампона от моргата, там са я свалили направо от двигател на пасат и са му казали че е същата пак 1.8 и 90 коня
ама двигатела не е бил RP а някакъв др модел и от тук идва несъотвецтвието !
аз това го разбирам в послецтвие вобще незнаех никакви подробности !

Потребителски аватар
plamen72nkg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen72nkg » Вто 19 апр 2005 22:30

виж си моторчето за празния ход.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Сря 20 апр 2005 22:07