въпрос за Golf 3 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
SLR
Автомобил:
Двигател:

въпрос за Golf 3 1.6

Мнениеот SLR » Нед 15 юли 2007 19:17

Значи предлагат ми едни познати, да ми донесат от Германия Голф 3 1.6 96г. 75к.с. Бон Джови, ел.стъкла , лети джанти на 135000км сервизна книжка, за 2200евро с докарването.
Първо искам да питам как е тоя двигател, зрав ли е?
Връви ли или е спънат?
Мисля да му сложа газ, ако го взема евентуално. добре ли ще е на газ?
Какъв разход дава?
и цената как ви се струва, добре ли е? А това Бон Джови какво означава?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 15 юли 2007 19:25

На мен офертата ми се вижда доста дървена, да не казвам измамническа и то от познати :dontknow:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 15 юли 2007 19:27

Тоя двигател като цяло е много добър и издръжлив. Като мощност - зависи какво очакваш - върви точно като за 75 коня. Аз бих предпочел 90 коня, защото гори същото или съвсееем малко повече, но върви доста по-добре. Зависи и какъв тип шофьор си и как, къде и колко натоварен ще го караш. Но ако си спортист - определено ще ти дойде слаб.
Хубавото е, че ако му слагаш газ, може и нормална уредба, не е задължително да е скъп газов инжекцион, макар че с него е доста по-добре като вървене и разход.
Разход градско - 9,5-10,5, повече към горната граница. Пак зависи от много неща.
Евтина, лесна и проста поддръжка.
Bon Jovi е модификация с вкарани в нея разни дребни екстри, нищо по-специално. Ако държиш да ти ги кажа точно, трябва да намеря един полски сайт, където има всички модификации на Голф 1, 2, 3 и 4.
ЦЕНАТА ми се вижда леко височка, първо, защото няма климатик, второ е с по-старият двигател (моно инжекция), а не с по-модерния пълна инжекция (аз лично обаче съм за стария). Вярно, че в Германия колите са доста поскъпнали, но докарването, ако хората са там е не по-вече от 300 ЕВРО. Така че колата излиза 1900 оттам, което не е малко, но е реално... Не знам и колко врати е, но за тия пари трябва да е като от магазина излязал!
Според мен обаче за 4500-5000лв. може да се вземе от БГ по-добър вариант на Голф 3 - с по-хубав мотор, с климатик.... и предимството е, че ще го прегледаш от до по сервизите, а така ти докарват коте в торба.

Като цяло - не е лош вариант, но няма клима и е скъп! Моето мнение... :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 15 юли 2007 20:02

Като гледам годината ще е с мотор АЕЕ пълна инжекция и пластмасови колектори. Забрави за газифициране дори и с газов инжекцион няма гаранция да не кихне и спука колекторите.
В града издърпва добре , но извън града силичките му са до 160-165км/ч.

а и ел.стъклата не са за ползване ! Ако се закъса проволкатъа е голямо приключение затварянето на прозореца и замяната.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 15 юли 2007 20:16

Може да е моно, не е задължително да е пълна инжекция! :idea:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 15 юли 2007 20:36

Цената е малко висока(2200Eu).
Влез в този сайт, за да се орентираш, ценово как са колите в Германия, като имаш в предвид, че в този сайт цените на колите са много високи и си направи проста сметка :wink:
Успех с избора :wink:

www.mobile.de

SLR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLR » Пон 16 юли 2007 0:27

то и на мен ми прозвуча като куца оферта. обаче не сам голям разбирач и викам да питам по добре.
Ориентирал съм се към 1.9 TDI или 1.8 ADZ (с газово четох доста теми че било добре), пък което излезе по читаво него вземам.

ero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ero » Пон 16 юли 2007 10:41

Имам същия голф 3 и е с пластмасови колектори , разход 10 градско р извън града 6. За обикновена газова уредба не може да се говори.Пълна инжекция.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 16 юли 2007 10:54

ero написа: За обикновена газова уредба не може да се говори.Пълна инжекция.

Може да се сложи на пълна инжекция обикновенна газ,НО НЕ и на мотори със колектор(всмукателен) правен от рециклирани кофички от кисело мляко требе да е нещо по твърдо(Халумин) :D

ero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ero » Пон 16 юли 2007 11:01

znainainai написа:
ero написа: За обикновена газова уредба не може да се говори.Пълна инжекция.

Може да се сложи на пълна инжекция обикновенна газ,НО НЕ и на мотори със колектор(всмукателен) правен от рециклирани кофички от кисело мляко требе да е нещо по твърдо(Халумин) :D[/quo

колега покажи снимка с обикновена газова и с пластмасови колектори

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Пон 16 юли 2007 15:19

Тъй като въпросът ми касае същата година, горе-долу същия двигател (само дето е GT 101hp) ще си напиша тук въпроса, за да не ми се скарат :D.
На около 170000 км. С климатик. Джантите не са лети, задната броня има една хлътнатина. Предлагат ми го за 4500 лв с работещ климатик. Какво мислите ? Колко струва горе-долу нова задна броня. Видях някъде, че предна е 60лв.. :?:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 16 юли 2007 15:23

orelko написа:Тъй като въпросът ми касае същата година, горе-долу същия двигател (само дето е GT 101hp) ще си напиша тук въпроса, за да не ми се скарат :D.
На около 170000 км. С климатик. Джантите не са лети, задната броня има една хлътнатина. Предлагат ми го за 4500 лв с работещ климатик. Какво мислите ? Колко струва горе-долу нова задна броня. Видях някъде, че предна е 60лв.. :?:

Това е по-добре , според мен.

Потребителски аватар
orelko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orelko » Пон 16 юли 2007 18:19

maiz написа:
orelko написа:Тъй като въпросът ми касае същата година, горе-долу същия двигател (само дето е GT 101hp) ще си напиша тук въпроса, за да не ми се скарат :D.

Забравих да спомена, че е с 4 врати, а доколкото знам това определено повлиява цената...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 16 юли 2007 19:25

orelko написа:
maiz написа:

Забравих да спомена, че е с 4 врати, а доколкото знам това определено повлиява цената...

Май ...май няма разлика 2 или 4 врати....преди 2 години като купувах моя голф разлика нямаше никаква при голф даже и някои двувратки бяха по скъпи от 4 вратите......виж при другите модели коли ОПРЕДЕЛЕНО имаше разлика но при голф НЕ.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 16 юли 2007 20:24

Как ще е скъпа бе,не се излагайте.Вашите коли да не сте ги взели за по 1000евро.1996 голф от чужбина знаете ли колко струва?Не знаете щото гледате скапаното Мобиле.Като почнете да ходите за коли ще разберете как и колко струват колите.А и тоз дето трябва да си вземе нещо от търговията с коли.... Имам само един съвет.За голф 1996 год.ми се вижда че ще има някаква забележка по колата.Щото читав голф на таз година под 1500 евро много трудно се намира!За мотора 1.6 е доста по читав мотор от 1.6 101 к/с т.е.пълната инжекция

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”