ел. стъкло скъсано жило

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ел. стъкло скъсано жило

Мнениеот XIKS » Вто 17 юли 2007 13:18

как да си махна кората от лявата врата днес се чу едно пук и ел джама са небачка машинката се чува как работи най вероятно скъсано жило :?:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 17 юли 2007 17:10

Или с широка плоска отверка или със специална прорязана пластина и късмет.
Щипките се чупят лесно.

Предварително се сваля дръжка, бутон , ако има на дръжката / от кабелите се откача , скобата за отаряне на вратата отвътре.
Ако има и говорител на тапета добре е да се откачат кабелите, даже и самият говорител - ако си сам ще ти тежи и затруднява допълнително.
Приготви си под ръка 2 дъскички за подпиране / прецени дължината на око / и трион за допасване. Това е за да се подпре стъклото за вечерта.

2-3 дни се занимавам с 1 3 врата Ибиза .За мен е по-леснио да се започне от външният край на врата / към бравата/ и то от долният край точно от ъгъла. Внимателно подпъхваш отверката или палстината и натискаш в посока към себе си. Подложи парцалче под отверката за да не се бели боята. И така щипка по щипка и търпение.
Когато се освободи от щипките в горният край пак е фиксирана и издърпваш пак към себе си. Внимателно и с изваждане на тапета от скобата за отваряне на вратата отвътре.
Под тапета има фолио - гледай да не го накъсаш -предпазва тапета от намокряне.
Приготви си и глухо ключе или лула 10 ка за / 3 или 4 гайки/ и малка тресчотка с камък за винтовете на 2 те пластмасови планки, коит държат стъклото. Мисля , че са 8 ца , но накарах олегата ми да ги освободи .
Ако не си сигурен в себе си - отиди при алармаджия.

Във Варна на 2 места сменят проволката :
До изтрезвителя / паркинга на Товарните таксита/ - 40 лв
И алармаджията под ул."Карамфил до газаджиите и с-з "Шкода" за 30 лв.

Ако взимаш от морга си носи твоята машинка за сверка и накарай да пробват тази която ще вземаш на работа открай докрай поне 2-3 пъти. Гледай при пробата за закъсано или усукано жило/проволка/ и равномерен ход - да няма тласъци в движението или спирания.
Задължително гледай да ти я дадат с пласмасовите "щипки или планки" които захващат стъклото .
За "Ибиза " 3 врата вчера взехме машинка за 70 лв .
Надявам се да съм ти помогнал

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

лллл

Мнениеот XIKS » Вто 17 юли 2007 22:36

мерси че помогна колега :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”