Четох подобни теми с търсачката но не можах да си отговоря на въпроса, кога работи перката на климатика.
Едно нещо е стандартно - пусне ли се климатика на място веднага се включва перката, въпроса ми е ако се движа със 100-120 и има достатъчно въздушно охлаждане перката ще спре ли да се върти или е директно вързана и пуснат ли е климатика винаги се върти ?
Кога работи перката на климатика
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
при мен не работи постоянно!като включа климата и загрее кондензатора на климатика се включва като го охлади изключва!сигнала за вкл. се подава от пресостата който следи високото и ниското налягането!точно той не включва климата ако нямаш фреон във системата и вкл. вентилатора когато налягането се повиши над определена стойност!при мен климата е слагана допълнително!има фабрични който са направени перките да въртят постоянно при вкл. на климата!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моя климатик е заводски. И с пускането на климатика несе пуска веднага перката а чак след 1 2 минути най много. Каране градско - почти постояно върти перката на 2-ра степен.
А когато сам извън града ми енаправило впечетление че перката изключва и когато спря пертака сама се включва.
Когато работи климатика ми енаправило впечетление че перката вътри на 2-ра степен Винаги!
А когато сам извън града ми енаправило впечетление че перката изключва и когато спря пертака сама се включва.
Когато работи климатика ми енаправило впечетление че перката вътри на 2-ра степен Винаги!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Климатроник - заводски
перката(двойна) върти нонстоп на първа степен(нема зиме,нема лете) при режим АУТО.

Последна промяна от andro_ на Нед 22 юли 2007 18:25, променено общо 1 път.
The Red Guy написа:mitkobombata написа:
Tрябва да върти на втора само при големи жеги.
Иначе винаги трябва да върти, абсолютно! Ако спира, значи има проблем някъде!
Това, че твоя върти постоянно, не означава, че така трябва да бъде.
Хладилника във Вас постоянно ли върти? Ами климатиците за стаи?
Климатиците при нашите автомобили си имат термореле което следи за температурата на фреона. Това термореле се намира на филтъра. Въпросния филтър при голф3 се намира под кутията на въздушния филтър, до филтъра на резервоара.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
DAXC написа:Ами климатиците за стаи?
Когато работи климатика, постоянно му работи и перката

Автомобилните климатици, понеже са прости и нямат градуси - там като включиш клима, той си работи докато не го изключиш, демек перката си духа постоянно

При климатрониците е друга бира, те уж по-умни и икономични- сигурно спират да духат по някое време

musura написа:DAXC написа:Ами климатиците за стаи?
Когато работи климатика, постоянно му работи и перкатаСега, ако си го нагласил на 30 градуса и на охлаждане, разбира се, че ще спре при достигане на зададената температура... Но ако го нагласиш да духа студено без значение на температурата, външното тяло ще му се върти перката нонстоп
Автомобилните климатици, понеже са прости и нямат градуси - там като включиш клима, той си работи докато не го изключиш, демек перката си духа постоянно![]()
При климатрониците е друга бира, те уж по-умни и икономични- сигурно спират да духат по някое време
Ще ми кажеш ли тогава каква е ролята на терморелето на филтъра? Защо са го сложили?
Да не си правим грешни заключения от автомобили при които терморелетата са неизправни и перките постоянно се въртят.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”