Колата е ГОЛФ 3 1.8 75кс моно
Какво се случва с бензин А92 ?
-
mitko_an
- Автомобил:
- Двигател:
Какво се случва с бензин А92 ?
Моле, коментирайте който е пробвал с бензин А92 .Каква е разликата вав дърпане, разход работа на двигателя и други ако има ?Струва ли си от гледна точка на икономията?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Този мотор е доста разреден, но все пак какво става с ниско октанов бензин - тропа ти аванса и колата върви малко по-зле (има теми какво определя октановото число, за който се интересува!), особено при рязко ускорение или стръмно изкачване. Да не говорим, че в БГ октановите числа не отговарят на цифрите! Според мен изобщо не си струва 5-те стотинки (или колкото са там)!
Аз дори карам само с 98, но това си е мое решение, всеки сам избира как да тормози автомобила си.
Аз дори карам само с 98, но това си е мое решение, всеки сам избира как да тормози автомобила си.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво се случва с бензин А92 ?
mitko_an написа:Моле, коментирайте който е пробвал с бензин А92 .Каква е разликата вав дърпане, разход работа на двигателя и други ако има ?Струва ли си от гледна точка на икономията?
никва разлика за тебе не е от значение ниска ти е степента на сгъстяване и опасността от детонации е мин може да си караш.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
mitko_an написа:Normal bleifrei 91 ROZ.
Просто ти казват хората, че за този мотор, с фабричните настройки, това е минималното октаново число на бензина, който можеш да ползваш, без опастност от детонации.
Ако върнеш 1-2 градуса аванса колата ще започне да ускорява по-добре, ще 'хапва' лееееко повечко, но при резки скокове в/у педала ще ти трака аванса, та пушек ще се вдига!
-
svetlio p_GT
- Автомобил:
- Двигател:
Представи си,че се изкачваш по дълъг баир с бензин с ниско октаново число.Какво правиш тогава?Даваш повечко газ защото бензина е слаб и не те задоволява(и не можеш да захраниш кончетата)
.От тук следва,че и разхода ще ти е по-голям.Ако караш с по-добър бензин колата ще върви по-добре,и ще гори по-малко.Така,че според мен 92 е слаб.Недей да гледаш количеството,а качеството на бензина. 
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
92 не се произвежда от януари 2007 год.Ако някоя бензиностанция предлага такъв най вероятно е 95,което си е много добре.Слагат в шахтите 95 за да могат да прилъгват пенсионерите и скръндзите да заредят по евтино.Има и друго,ако не е 95 то там вече само може да се гадае какво слагаш вместо бензин.Това малко хора го знаят,но така стои системата с горивата в БГ 
H2O написа:92 не се произвежда от януари 2007 год.Ако някоя бензиностанция предлага такъв най вероятно е 95,което си е много добре.Слагат в шахтите 95 за да могат да прилъгват пенсионерите и скръндзите да заредят по евтино.Има и друго,ако не е 95 то там вече само може да се гадае какво слагаш вместо бензин.Това малко хора го знаят,но така стои системата с горивата в БГ
Аз също знам, че такъв бензин не се произвежда. По-склонен съм да вярвам, че ако на някоя бензиностанция предлагат такъв, то той ще е от някакъв запас и сега гледат да се изчистват от него.
А що се отнася до вървежа на автомобила с такова гориво от лично наблюдение знам, че става. Друг е въпроса, че аванса ще се побърка да "чука". В последно време от 95 "чука", какво ли остава с 92. Икономия с такъв бензин няма да се направи. Евтината цена, не означава нисък разход. Колата ще стане по-тромава, ще се натиска повече педала на газта и в крайна сметка евтиното гориво ще е не чак толкова евтино.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Бре - че то ако 92 не се произвржда вече, ладите, москвичите и другите подобни соц-возила с 95 ли карат. Замислих се, защото на някои от тях заводско им дават даже 89 - а такова животно май отдавна нема.
С 95 ладите примерно направо ще излетят вертикално - ще зема да почна да се оглаждам за ниско прелитащи лади

С 95 ладите примерно направо ще излетят вертикално - ще зема да почна да се оглаждам за ниско прелитащи лади
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
H2O написа:92 не се произвежда от януари 2007 год.Ако някоя бензиностанция предлага такъв най вероятно е 95,което си е много добре.Слагат в шахтите 95 за да могат да прилъгват пенсионерите и скръндзите да заредят по евтино.Има и друго,ако не е 95 то там вече само може да се гадае какво слагаш вместо бензин.Това малко хора го знаят,но така стои системата с горивата в БГ
Колегата е много прав.А иначе преди докато имаше бензин А92 не съм усещал никаква разлика от пътите когато съм си сипвал 95 на колата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”