Привет на всички!
Моля ако може някой да ми обясни колко видове пружини има и какви са те - за Голф III GD ?
Може да има такава тема в форума, но не съм я открил.
Дайте и цени (приблизително). Благодаря предварително!
Колко видове пружини има и какви са те - Голф III GD
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Толкова си и търсил явно.... От преди няма и седмица е темата:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Пружини има страшно много видове според екстрите и изпълнението на колата!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6083
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Пружини има страшно много видове според екстрите и изпълнението на колата!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6083
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
GL ти е модификацията на екстрите в купето и няма общо с двигателя... той може да е какъвто и да е.
Най-лесно - виж какъв цвят са точките на пружините ти и ще проверим. На английски пружина обикновено пишат Coil Spring.
Защо толкова си се заинтересувал какви са?
Предните пружини са ти в раздел Front Axle, Differential, Steering, подраздел TRACK CONTROL ARM
SUSPENSION, WHEEL BEARING HOUSING. Задните са в Rear Axle - SUSPENSION.
Най-лесно - виж какъв цвят са точките на пружините ти и ще проверим. На английски пружина обикновено пишат Coil Spring.
Защо толкова си се заинтересувал какви са?

Предните пружини са ти в раздел Front Axle, Differential, Steering, подраздел TRACK CONTROL ARM
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:GL ти е модификацията на екстрите в купето и няма общо с двигателя... той може да е какъвто и да е.
Защо толкова си се заинтересувал какви са?![]()
Венто,позволи ми да кажа,че не е баш тъй,защото на ГТ-тата се различават леко пружините от стандартните.Може да е с малко,но се различават.А ГТ си е видът купе,няма общо с двигателя.
В ЕТОС или онлайн вариата www.vagcat.com трябва да има цветовите кодове на пружините.А и ти вече си дал линкове към полезни теми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:И къде точно в написаното от мен видя да казвам, че не се различават????????
Значи ти написа: "GL ти е модификацията на екстрите в купето и няма общо с двигателя... той може да е какъвто и да е."
Тъй,разглеждал съм и ЕТОС-а и Текдок,сигурен съм че ти си запознат и с двете,та понякога има инфо според купето,понякога според двигателя (ако е дизел,знаеш са по-твърди,независимо от купето,дали е ГЛ,или ГТ).
Исках да допълня твоето мнение,ама както и да е.
Така,че трябва да се гледа и според купе и според двигател.Това е.
И друго да допълня:според мен обикновените вносители на авточасти като Евро 07,Косер и т.н. няма да си правят труда да внасят цялото разнообразие от пружини за VW.Така,че оригинални - само при офиц.представители.
Пиша това,защото на мен преди време ми продадоха пружини за дизелов Ескорт,а на мен ми трябваха за бензинов,а на самата кутия пишеше,че са за всички варианти.Реално,като ги поставих колата се вдигна с 10 см.Така че трябва да се внимава за какво се дават кинти.
- spokoen
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с всичко! Обаче имам 2-3 въпроса:
1. От къде да знам дали пружините не са вече сменени и така точките и цветовете по тях да не отговарят?
2. Двигателят е турбо 1.9 дизел, 92 година. Възможно ли е да е GL ?
Ако да моля помогнете и ми кажете кой модел да избера от списъка на сайта!
3. Как мога да проверя с точност какъв ми е модела?
4. От този сайт може ли да се поръчва? Иначе, дори и да намерим хубави пружини от къде да ги купя?
5. "Select a year of production, VIN region and chassis index" - Какво ще рече това?
Благодаря!
Edit: Моля дайте някой линк от магазин с пружини, да видя цени и видове!
1. От къде да знам дали пружините не са вече сменени и така точките и цветовете по тях да не отговарят?
2. Двигателят е турбо 1.9 дизел, 92 година. Възможно ли е да е GL ?
Ако да моля помогнете и ми кажете кой модел да избера от списъка на сайта!
3. Как мога да проверя с точност какъв ми е модела?
4. От този сайт може ли да се поръчва? Иначе, дори и да намерим хубави пружини от къде да ги купя?
5. "Select a year of production, VIN region and chassis index" - Какво ще рече това?
Благодаря!
Edit: Моля дайте някой линк от магазин с пружини, да видя цени и видове!
- RS-Racing
- Автомобил:
- Двигател:
х
Добре ами на GTD имали разлика от прожините на GTI?? Защото несъм сигурен ама мисля че са еднакви!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”