смяна на скоросттна кутия на АБД
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
смяна на скоросттна кутия на АБД
значи днес купих още едно АБД и вече имам 2
взех го доста изгодно но има 1 недостатък.скоростната кутия е 4 степенна и сега искам да си я сменя.ще закупя 1 от моргата и започваме с смяната.въпроса ми е:какъв трябва да е модела на скоростната кутия,ако някой има снимки при процеса на демонтаж на старата и монтаж на новата.

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Achim Lauritzen написа:Препоръчвам ти 5-степенна с код 8N от 1,3.
А чашките на полуоските ще паснат ли????А лостовата система?Реглажа на скоростния лост?
аз не бих сменял скоростна кутия ако е здрава само за това,че е 4-степенна. по следните причини:
1.Автомобил от този тип е с предимно градско предназначениие и едва ли ще се налага да се кара със на скорост изискваща по-значително понижение на предавателното число.
2.4-та предавка е достатъчно дълга и позволява адекватна пластичност на ДВГ с този обем
3.Ако искам да понижа предавателното число бих си поиграл малко с размера на гумите и оттам да спечеля понижаването...по-лесно,по-удобно,по-нерисково,по-евтино.....
4.Втора ръка скоростна кутия си е втора ръка с всички рискове,които според мен си заслужават,само при повредена скоростна кутия...(аз също сменях скоросттна кутия ,но поради дефект на оригинала)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”