Ел система проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Aman Zaman

Ел система проблем

Мнениеот Aman Zaman » Пон 11 окт 2004 14:16

Здраво, карам един VW golf2 Diesel , и от известно време имам много интересен проблем. Като позагрее двигателя и включа фарове, мига4и или чиста4ки (общо взето каквото и да включа от ел.инсталацията) започва да ми примигва лампата на подгряващите свещи??? Някой ако може да даде инфо откаде евентуално е проблема и как да се справя с него?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 11 окт 2004 14:20

пиши на кирилица!
иначе можеш да почнеш със сваляне на таблото и външен преглед на състоянието на жиците-да няма оголени нагрявани(с променен цвят от топло) на късо и други такива.
важно е и как е вързана алармата-имам подозрения към имобилайзера.
огледай и кажи.

Aman Zaman

Thanks

Мнениеот Aman Zaman » Пон 11 окт 2004 14:27

Здрасти, мерси за отговора. В4ера цял ден се мотах по таблото, де що имаше оголени кабели ги изолирах, виж за алармата не се сетих, сега ще я прегледам и нея. Мерси :)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 12 окт 2004 0:29

Хич да не те плаши това. И при мене /Голф 2 дизел/ е така. При консумация присветва диода за подгряване. Имам чуството че това нещо си е фабрично така направено, така че не се притеснявай карай си спокойно.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Вто 12 окт 2004 10:33

При мен има съсщия проблем. Обаче причината е в Контактния ключ!! не прави добър контакт и дори ми гасне колата понякога докато съм в движение !!!! :censored - като запаля и пусна ключа да се върне в работно положение колата изгасва. Сега паля с едно скрито ключе като дам контакт преди това. трябва да сменя ключа и всичко е ОК. :lol:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Вто 12 окт 2004 11:06

nix написа:При мен има съсщия проблем. Обаче причината е в Контактния ключ!! не прави добър контакт и дори ми гасне колата понякога докато съм в движение !!!! :censored - като запаля и пусна ключа да се върне в работно положение колата изгасва. Сега паля с едно скрито ключе като дам контакт преди това. трябва да сменя ключа и всичко е ОК. :lol:

Някаква идея колко пари е контактен ключ за Голф 1??

bobs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobs » Чет 14 окт 2004 17:52

Здравейте, значи карам Golf 2 TD, и преди време го имах същия проблем с премигването на лампата за подгряващите свещи. След дълги главоблъсканици се оказа, че масата от акумулатора към двигателя се "загубва" някъде по пътя; сложих един допълнителен кабел от акумулатора директно към двигателя и оттогава проблема изчезна :wink:

rover
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rover » Пон 25 апр 2005 11:31

Привет!
Изрових тази тема защото имам подобен проблем.
Голф 2 1.6 тди 87г. пустата "ламба" за подгряването почва да мига когато колата загрее и съм на ниски обороти. Тъпото е, че не винаги го прави, например ако загася колата и после веднага запаля може и да не светне повече, а може и да продължи да мига.
До известна степен е свързано с загряването на колата т.е. ако е загряла на макс (при мен малко след средата) лампата присветва и над 2000 оборота иначе "нормално" :) около 1000 оборота премигва.
Ще съм много благодарен ако някой може да помогне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”