Предни спирачки на Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Предни спирачки на Г2

Мнениеот Bobcho_82 » Пон 30 юли 2007 22:18

Ето че и аз най-накрая станах собственик на Голфе :D покарах го ден два и реших да видя защо ми скърца предно дясно колело. Оказа се че са блокирали водачите на апарата почистихме ги с брат ми и всичко стана ОК. До днес както си карах и ми замириса на феродо спрях да погледна какво става пипам отзад добре пипам лявото отпред добре е и като пипнах дясното :horror: жега не се държи изчкакх да поистине малко и се прибрах.Като поистина го завъртях на ръка върти се и се чува леко стържене (ама то и от другата страна е така па не грее) разглобих го всичко си е наред водачите движат свободно буталцето и то се прибра без много зор и така и неможах да разбера от какво се получи това задържане диска нее крив гледах го не бие :!: Приемам всякакви съвети :)

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 30 юли 2007 22:58

Бутало или мъркуч !

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 31 юли 2007 20:38

Да не задържат самите накладки в апаратите , някак се заглавят, оправя се с леко шмиргелене на въпросните места.При мен се случи след смяна с нови

Потребителски аватар
Bobcho_82

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 31 юли 2007 22:35

Ходих на майстор и той каза че помпата била сменявана и е сложена от GTI а на нея и било по дълго буталцето и от там идвал проблема.А и като я свали каза че си е заминала защото тече от зад от към сервото. Утре че си взема нова и отивам да я сменя да видим дали че се оправи проблема със задържането.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 01 авг 2007 4:15

Bobcho_82 написа:Ходих на майстор и той каза че помпата била сменявана и е сложена от GTI а на нея и било по дълго буталцето и от там идвал проблема.А и като я свали каза че си е заминала защото тече от зад от към сервото. Утре че си взема нова и отивам да я сменя да видим дали че се оправи проблема със задържането.

Колега това дали ще е от GTI или не,няма значение.Прати много здраве на тоз мастор дето ти е казал,че е сложена помпа от GTI.Защото помпата е една и съща.Разликата е в сервото.
номера на помпата по VW e 191 611 019
отиваш в магазина казваш им този номер и ти дават помпа за твойта кола.
Поздрави

Потребителски аватар
Bobcho_82

Мнениеот Bobcho_82 » Сря 01 авг 2007 21:57

Днес си взех нова помпа,по каталог казаха че е за този модел. Но не стана :? оказа се че като се стегне към сервото и буталцата не се връщат докрай и от там се получава това задържане.Явно проблема ще излезе че е от сервото :evil: то не се ли регулира да му се невиди :motz: За сега временно съм решил проблема като изрязах от дебела гума 6мм (това имах по ръка) гарнитурка която сложих между помпата и сервото :D за сега стана няма задържане (поне за сега :lol: ) ще видим утре как ще се държи ако няма проблеми мисля да изрежа от текстолит една подложка че на гумата и нямам много вяра а междувременно ще търся и серво

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”