Важен въпрос, изискващ компетентен отговор!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Важен въпрос, изискващ компетентен отговор!

Мнениеот Green_Madness » Вто 28 авг 2007 20:47

Колеги днес си взех голфа от сервиза (подробности няма да давам за ремонтите, тъй като съм отвратен) и тъй като по принцип си водя статистика за ремонтите на колко км са извършени + разходите сега въвеждах данните. Въведох че ремонта ми е извършен на 126 804 км (мое засичане от километража), обаче видях, че на фактурата от сервиза на Фолксваген пише:

ДВИГАТЕЛ No. AKL
KM: 106 335 :shock :shock :shock

Кажете ми за какво става въпрос, те ли са сбъркали нещо какво ли е?
Пак сверявах и е това, което съм написал по-горе. :?

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Вто 28 авг 2007 20:57

Сигорно са объркали
имали повот за притеснение !? :roll:

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 28 авг 2007 21:00

А, те след това, което ми причиниха, няма повод за притеснение за това с километрите, но двете числа нямат нищо общо, просто е интересно, нямам намерение да ги питам тях, затова писах тук.

transkom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот transkom » Вто 28 авг 2007 21:07

какво точно са и правили? има ли гаранционни срокове на извършения ремонт да не е случайно в км. този срок само разсъждавам но все пак е интересно

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 28 авг 2007 21:08

Denko_be_maina написа:Сигорно са объркали
имали повот за притеснение !? :roll:

колеги....абе недейте излага форума с такъв ужасен правопис.....поне 4-ти клас гледайте да сте завършили преди да почнете да пишете тук!Особено под аватара дето ви виси пред всеки постинг!!!
Извинение за спама!Ама дразни ....

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Вто 28 авг 2007 21:09

Интелегенцията се обади :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 28 авг 2007 21:12

Denko_be_maina написа:Интелегенцията се обади :roll:

"Интелигенция-ето большое говно!Да здраствует пролетариат!"
Владимир Илич Ленин

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 28 авг 2007 21:32

transkom написа:какво точно са и правили? има ли гаранционни срокове на извършения ремонт да не е случайно в км. този срок само разсъждавам но все пак е интересно

Смяна дроселова клапа, шалтер сервоуправление, въздушен филтър, антифриз и смяна поленов филтър.

Но за гаранция, на фактурата ми сложиха печат, на който пише:

"Гаранция 2 години при монтаж в упълномощен от VW сервиз"

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 28 авг 2007 23:31

Green_Madness написа:
transkom написа:какво точно са и правили? има ли гаранционни срокове на извършения ремонт да не е случайно в км. този срок само разсъждавам но все пак е интересно

Смяна дроселова клапа, шалтер сервоуправление, въздушен филтър, антифриз и смяна поленов филтър.

По-добре отиди и питай техниците които са ти оправяли колата ние тука неможеме да гадаеме. Нищо чудно и нарочно да е ,но и грешка да е. Няма смисал да ги оплюваш преди да разбереш за какво става вапрос. Смятам че съм прав. Поне аз като имам проблем с някой майстор отивам да се разбера с човека. :wink: И все пак това е представителство на VW . Ти отиваш като клиент който иска да бъде обслужен качествено и затова недей си дръж езика зад зъбите ами отиди с високо вдигната глава и ако нещо ти се опъват подай жалба срещу техниците. Успех ;)

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Сря 29 авг 2007 5:44

mafiacartel написа:
Green_Madness написа:

По-добре отиди и питай техниците които са ти оправяли колата ние тука неможеме да гадаеме. Нищо чудно и нарочно да е ,но и грешка да е. Няма смисал да ги оплюваш преди да разбереш за какво става вапрос. Смятам че съм прав. Поне аз като имам проблем с някой майстор отивам да се разбера с човека. :wink: И все пак това е представителство на VW . Ти отиваш като клиент който иска да бъде обслужен качествено и затова недей си дръж езика зад зъбите ами отиди с високо вдигната глава и ако нещо ти се опъват подай жалба срещу техниците. Успех ;)

Колега ти взриви обстановката. Има ли смисъл да ходя да разговарям с някой, който ми заяви, че част от ремонта на колата ми е извършен, но след това я оставили настрана да чака, тъй като имали "важен" клиент и аз трябвало да чакам, докато направели неговата за да почнат пак мойта :shock :shock :evil: ...

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 29 авг 2007 7:37

Според мен нямаш повод за притесенение .... объркали са го.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 29 авг 2007 8:43

Green_Madness написа:Колега ти взриви обстановката. Има ли смисъл да ходя да разговарям с някой, който ми заяви, че част от ремонта на колата ми е извършен, но след това я оставили настрана да чака, тъй като имали "важен" клиент и аз трябвало да чакам, докато направели неговата за да почнат пак мойта :shock :shock :evil: ...

Кажи кое е мястото/сервиза за да не ходиме там.

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Сря 29 авг 2007 9:48

vasstop написа:
Green_Madness написа:Колега ти взриви обстановката. Има ли смисъл да ходя да разговарям с някой, който ми заяви, че част от ремонта на колата ми е извършен, но след това я оставили настрана да чака, тъй като имали "важен" клиент и аз трябвало да чакам, докато направели неговата за да почнат пак мойта :shock :shock :evil: ...

Кажи кое е мястото/сервиза за да не ходиме там.

Вече ми мина и не съм толкова бесен, все пак нещата, които поръчах и ми направиха са ок и имам 2 години гаранция за тях, но аз им казах да започнат от тази тъпа влага в колата (пуснах и отделна тема за това), те я оставиха за най-накрая и ме изрязаха с "важния клиент" - механика почнал да прави неговата кола, а за мене цитирам "твоите надежди няма да станат, механика се измести на другата кола и ще трябва да чакаш - колко - никой не знае". Поне да бяха измислили нещо друго а не тази подигравка. И в тоя огромен сервиз един механик ли има?! Сервиза е официалния за VW в Бургас - Вестауто-М ООД. Пак казвам, засега всичко направено е точно, но не очаквах такова грозно изказване накрая. Проблема с теча ще си го решавам в София твърдо!

Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkicha » Сря 29 авг 2007 12:42

Доколкото разбирам си от София.Възможно е за това да са се отнесли така шот онзи може да им е някъв редовен и са решили, че може да се изебават с теб, което в никакъв случай не ги оправдава.Успех в София

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 29 авг 2007 12:57

spam Съжалявам за спам-а, но искам да ви опиша и други невероятно тъпи ситуации в сервизи на VW. Познат отива в сервиза на VW във Варна с Ауди А6 в гаранция, на което на 10000 км почнаха да му тракат спирачните апарати и онея му казали че те нищо им нямало, рейката и тя беше почнала да чука ама трябвало още д се развали че да му я сменяли. И това ако е оторизиран сервиз :a boi de човека ходи до Софийския сервиз и после го пратиха във Варненския с 1 ферман с части за смяна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”