Бе имам един проблем, имам предно спортно окачване, мноо добре се държи, ама като пина през някой легнал полицай мноо яко чука, все едно доситига ГМТ (горна мъртва точка) или с други думи докрай и иска да искочат през предния капак (бах колкоцветно го написах)
И с предното окачване пак спортно пак правеше същото, и си мислех че са се свършили та затова и купих сегашаното. Тампоните са нови има няма на 5 месеца, ама дали не са отишли незнам.
Някой имал ли е подобна грижа и ако е имал как се оправил
Здраво чукане на предните амортисьори
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
ами вдигаш колата на криг от пред и гледаш дали има луфт самата гума надолу и нагоре като я вдугаш:напуваш: с ръце ако има значи тампони от там ти е чукнето с тези спортни амортисъори и пружини е нормално да става това по нашите пътища.
другия път си сложи маслени амортисъори със спортни пружини ,ако искаш колата ти да е все пак ниска и с добра долу горе возия имаче си е ебало майката брат.
тампони,джанти...т.н.

jagler написа:ами вдигаш колата на криг от пред и гледаш дали има луфт самата гума надолу и нагоре като я вдугаш:напуваш: с ръце ако има значи тампони от там ти е чукнето с тези спортни амортисъори и пружини е нормално да става това по нашите пътища.другия път си сложи маслени амортисъори със спортни пружини ,ако искаш колата ти да е все пак ниска и с добра долу горе возия имаче си е ебало майката брат.
тампони,джанти...т.н.
Пич тампона на МК2 и МК3 не са хванати за рога......
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
много добре знам къде са хванати и не съм твърдял че са за рога аман от философи и драскачи.Bobby_ написа:jagler написа:ами вдигаш колата на криг от пред и гледаш дали има луфт самата гума надолу и нагоре като я вдугаш:напуваш: с ръце ако има значи тампони от там ти е чукнето с тези спортни амортисъори и пружини е нормално да става това по нашите пътища.другия път си сложи маслени амортисъори със спортни пружини ,ако искаш колата ти да е все пак ниска и с добра долу горе возия имаче си е ебало майката брат.
тампони,джанти...т.н.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Чашките на коиловърсите са по различни отколкото на обикновените амортисьори.Мойте като ги сложих взеха да чукат горе откъм тампоните.Свалих ги и ги разглобих,оказа се чашките са си направили канали на резбата на стъблата,оттам процепените гайки немогат да стегнат докрай,остава луфт и се появява чукане.Решението беше заваряне на каналите,пускане на резба и по две шайбички между чашките и лагерите на тампоните 

- polturgais
- Автомобил:
- Двигател:
jagler написа:много добре знам къде са хванати и не съм твърдял че са за рога аман от философи и драскачи.Bobby_ написа:jagler написа:ами вдигаш колата на криг от пред и гледаш дали има луфт самата гума надолу и нагоре като я вдугаш:напуваш: с ръце ако има значи тампони от там ти е чукнето с тези спортни амортисъори и пружини е нормално да става това по нашите пътища.другия път си сложи маслени амортисъори със спортни пружини ,ако искаш колата ти да е все пак ниска и с добра долу горе возия имаче си е ебало майката брат.
тампони,джанти...т.н.
Много си оригинален бре:) Монтьорчееее
Като вдигнеш колата на крик нали пада макферсона надолу и при положение че тампона не е хванат никъде какво ще се получи????
Аман от "интелигентни и добри" колеги
- Вангел
- Автомобил:
- Двигател:
ами
и амортесьорите са спортни нали
какъв е хода на стержина....и дължината
истинско ли е окачването де тва ми беше мисълта
какъв е хода на стержина....и дължината
истинско ли е окачването де тва ми беше мисълта
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Здраво чукане на предните амортисьори
madcap написа:И с предното окачване пак спортно пак правеше същото
мммм ключето е някъде другаде-не ще да е в амортисьорчетата...
я верно да се проверят всички шарнири и накрайници...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”