Относно втулките за повдигане на колата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Относно втулките за повдигане на колата

Мнениеот Damian01 » Чет 02 авг 2007 14:00

Става въпрос за струговани втулки, които се слагат под чашката на амортисьора. Прочетох темите по този въпрос, но не разбрах поврежда ли се амортисьора от това повдигане? моето венто ми е малко ниско, макар че може и да се лъжа, зашото като гледам, май всички венто са си токкова високи, но аз искам моето да е малко по-високо. говорих тук във варна с един майстор, който каза, че тази идея за втулките била негова, и той каза че няма проблем за амортисъорите или за каквото и да е по колата, но ако и вие споделите какво мислите по този въпрос ще съм ви много благодарен!

P.S. Майстора каза, че си има точно определени сантиметри, с които се повдига колата, иначе се измествал центъра на тежестта. Вярно ли е това?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 02 авг 2007 17:01

Аз си монтирах на височина 40мм и ефекта е поразителен :idea:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Чет 02 авг 2007 19:26

стига да не я вдигнеш много отзад и да я загрозиш мисля че 20-30мм. втулка е добре.

Потребителски аватар
plamen03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen03 » Чет 02 авг 2007 22:04

втулки те са невероятни, в един сервиз в сф. са си откраднали тръба от знаци тези по пътя и ги повдигат на колко искаш. това съвсем сериозно аз като видях исках да се самоубия от смях

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 02 авг 2007 22:41

plamen03 написа:втулки те са невероятни, в един сервиз в сф. са си откраднали тръба от знаци тези по пътя и ги повдигат на колко искаш. това съвсем сериозно аз като видях исках да се самоубия от смях

Чакай малко сега, къде ги слагат тия втулки от пътен знак, че в момента малко не мога да си го представя :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Относно втулките за повдигане на колата

Мнениеот joker » Пет 03 авг 2007 8:39

Damian01 написа:Става въпрос за струговани втулки, които се слагат под чашката на амортисьора. Прочетох темите по този въпрос, но не разбрах поврежда ли се амортисьора от това повдигане? моето венто ми е малко ниско, макар че може и да се лъжа, зашото като гледам, май всички венто са си токкова високи, но аз искам моето да е малко по-високо. говорих тук във варна с един майстор, който каза, че тази идея за втулките била негова, и той каза че няма проблем за амортисъорите или за каквото и да е по колата, но ако и вие споделите какво мислите по този въпрос ще съм ви много благодарен!

P.S. Майстора каза, че си има точно определени сантиметри, с които се повдига колата, иначе се измествал центъра на тежестта. Вярно ли е това?

Къде е този маестро във Варна???

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пет 03 авг 2007 8:58

Ами има си точно определени саниметри.....

.... ако повдигнеш с 20 см. колата ти ще пролича на Москвич "бегачка" и наистина центъра на тежеста ще се измести.....

Искам лично да поздравя майстора измислил втулките за повдигане, може би негова е и идеята на автомобилите да се монтират газови уредби , а май и това да се режат пружините на окачването !!!!

:yeaha: :drinking: :077:

vakpa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vakpa » Пет 03 авг 2007 9:41

Много отговори на въпроси се намират тук:
http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_faq07#7.5.6

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пет 03 авг 2007 12:06

тези на снимките приличат по-скоро на джипки от колкото на коли,ама те руснаците там в тундрата такива им трябват... :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Пет 03 авг 2007 12:14

Голфа сток си е висок и мек. Колко повече :lol: :lol:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 05 авг 2007 21:50

На джетата повдигнах задницата с пружини на пасат 1(седан или хечбек незнам как се води, но не комби)- изправи се и вози много приятно-по-дълги са но са меки. На голфа за втулки ползвах черупката на лагер от предното колело(като го строшиш ще получиш 2 половини от вътрешната част на лагера) Диаметърът им пасва точно на диаметъра на амортисора. Втулката я подложих под чашката на амортисора. Повдигна се с 3-5см някъде.
Така ще минеш тънко- трябват ти стар лагер, голям чук и около час работа :D

Потребителски аватар
Вангел
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Вангел » Сря 08 авг 2007 16:57

повдигай:))
ама в някви рамки де.....не става да сложиж некви втулки 100 мм
тогава ще трябва да се вържеш с колана за седалката иначе постоянно ще се изсипваш върху таблото......20-30 мм.....са достатъчни повечееее.....е ако си решил да правиш венто офф роуд....само не се сещам тогава какво ще сложим отпред да я изравним...пак втулки ли??? :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”