Как да охладя страстите на един двигател Голф 4 на остров:)?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да охладя страстите на един двигател Голф 4 на остров:)?
Имам Голф 4 от 4 месеца и откак съм го купил имам проблеми със охладителната течност, която намалява ежеседмино и датчика на таблото почва да мига, а вторият ми проблем е, че при равен път двигателят е се охлажда нормално, т.е. на 90 гр., но при изкачване по стръмен път рязко започва да загрява. Така и не съм могъл да си го обясня защо е така. Може би заради термостата, а може би заради водната помпа, а може би и заради двете наведнъж! Някой има ли си понятие от този тип проблеми с Голф 4??? Искам да добавя, че аз се намирам на един тропически остров, където времето е целогодишно горещо, може би и тва има особено влияние... Мерси предварително 

Последна промяна от sxm на Чет 09 авг 2007 19:09, променено общо 2 пъти.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сорри, не знаех, 4е кредора е за тази цел...
Та тук на острова има много работи - колелета, сърфове, вълни, но най-много джипове
... Ами, така е тъй като не можах да си купя един хубав джип си купих едно Голф4е 4етворка, а па тя ми пражи постоянно проблеми. Климата е влажен, колите се карат без проблем най-много 4-5 години, а после ги сменят или ги изостажят - бурзо се разяжда купето
!!!
Е добре де, може някой някакъв съвет да ми даде, от какво може да е проблема с губенето на охладителна те4ност и загряванет на двиг. при изка4ване???
Та тук на острова има много работи - колелета, сърфове, вълни, но най-много джипове

Е добре де, може някой някакъв съвет да ми даде, от какво може да е проблема с губенето на охладителна те4ност и загряванет на двиг. при изка4ване???
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
батка проблеми бол...
губене на течност: теч, кофти капачка на разш. съд, гарнитура
загряване: водна помпа, термостат, гарнитура....
двата проблема предполагам са свързани...аз лично бих почнал с търсене на теч ако трябва налей нещо цветно в разширителния съд /ма не помна какво/ след това ако не намеря бих сменил термостата...ако е цакан няма да отваря големият кръг и ще мята течност от капачката /провери за изтичане от там/...ако не помогне бих го махнал нацяло просто да го изключа нацяло като проблем...след това следват кофти неща като гарнитури и прочие....тая течност дето се губи трябва да разбереш къде отива...някъв газов анализ или знам ли какво...маслото чисто ли е? през ауспуха какво пуши....има ли вода отзад...
губене на течност: теч, кофти капачка на разш. съд, гарнитура
загряване: водна помпа, термостат, гарнитура....
двата проблема предполагам са свързани...аз лично бих почнал с търсене на теч ако трябва налей нещо цветно в разширителния съд /ма не помна какво/ след това ако не намеря бих сменил термостата...ако е цакан няма да отваря големият кръг и ще мята течност от капачката /провери за изтичане от там/...ако не помогне бих го махнал нацяло просто да го изключа нацяло като проблем...след това следват кофти неща като гарнитури и прочие....тая течност дето се губи трябва да разбереш къде отива...някъв газов анализ или знам ли какво...маслото чисто ли е? през ауспуха какво пуши....има ли вода отзад...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за съветите Батка, ами маслото е сужсем 4исто преди дже седмици го смених, 6тот бе6е му до6ло времето, а през ауспуха не съм обърнал внимание, но 6те видя кво пу6и оттам и има ли вода. Рови4ках се малко по форумите за подобни проблеми и аз така разбрах, 4е трябва да се направи един газов анализ. Утре 6е видя...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”