трансплантация на километражи за голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

трансплантация на километражи за голф2

Мнениеот bate_pe60 » Вто 07 авг 2007 8:03

здрасти, пак съм аз:)
скоро купих моя голф2 с табло с оборотомер и скоростомер до 220, с 1,8 съм...
обаче не ми работи скоростомера и не ми въртят километрите там дето се засича и изобщо не въртят никви километри...сменихме жилото със стария собственик още в сервиза му и пак не тръгна...
той ми даде още едно табло, само 4е онова е със часовник вместо с оборотомер, а аз искам оборотите да си гледам.там работи всичко...тествахме го..
мисълта ми е може ли да се вземе километража от работещия и да се сложи на тоя с оборотомера ?

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Вто 07 авг 2007 8:14

Мисля че не става.Аз опитах на старата ми джета тя беше с часовник , но при теб е обратното и май пак няма да стане, само да ги смениш де.Иначе технически няма невъзможни неща.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Вто 07 авг 2007 10:15

Става лично съм го правил на мойто табло.Купих си табло с обороти от 1,8 и неработещ килиметраж до 220 и на негово място си сложих оригиналния километраж до 200.Смяната е елементарна но трябва да се извърши вниматено :)

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 07 авг 2007 11:37

Щом колегата казва значи става ама според мен е по-лесно да се опиташ да оправиш стария.

Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bate_pe60 » Вто 07 авг 2007 13:43

мойта е 1,8 ама пък си пише 220 :)
не съм го свалял да го огледам че все неам време тия дни, може и да му открия някоя повреда :))

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Вто 07 авг 2007 14:23

100 % става хващай отвертка, ключе 8 (мисля че беше) и разглобяваш 2-те табла и на това с обортомера слагаш километража от другото и караш здраво

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 07 авг 2007 15:59

Можеби има счупени зъбци или на таблото или на скоростната кутия. :roll:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 07 авг 2007 16:16

quote="mafiacartel"]Можеби има счупени зъбци или на таблото или на скоростната кутия. :roll:[/quote]

Това с часовника бачка.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 07 авг 2007 16:20

Става аз моя съм го разглобявал целия (не работеше малкия километраж) и има няколко момента в които трябва много да внимаваш: когато сваляш гъвкавата платка, и ако пипаш стрелките (много са нежни) много лесно се чупят (личен опит) и гругото е като ги слагаш има една пружинка която връща стрелката ако не е натегната достатъчно скоростомера нама да ти е верен както и ако я натегнеш много също.
А и преди да го монтираш го забърши малко че да не си гледаш отпечатъците после :D :D :D

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 07 авг 2007 16:48

Има една малка подробност обаче НА ТАБЛО ОТ НОВАТА ИНСТАЛАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ КИЛОМЕТРАЖ ОТ СТАРАТА , НО НА СТАРАТА ИНСТАЛАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ ОТ НОВАТА (САМИЯТ УРЕД НЕ ЦЯЛОТО ТАБЛО):!: :!: :!:
Ще поясня на старата инсталация зумерът за маслото е на километража,а на новата е от другата страна(зад часовника),при таблата със оборотомер са на обща платка със оборотомера(а на старата двете платки са отделно) :idea:

Потребителски аватар
bate_pe60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bate_pe60 » Вто 07 авг 2007 17:14

znainainai написа:Има една малка подробност обаче НА ТАБЛО ОТ НОВАТА ИНСТАЛАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ КИЛОМЕТРАЖ ОТ СТАРАТА , НО НА СТАРАТА ИНСТАЛАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ ОТ НОВАТА (САМИЯТ УРЕД НЕ ЦЯЛОТО ТАБЛО):!: :!: :!:
Ще поясня на старата инсталация зумерът за маслото е на километража,а на новата е от другата страна(зад часовника),при таблата със оборотомер са на обща платка със оборотомера(а на старата двете платки са отделно) :idea:

брато, само ми каже кое е старото и кое е новото табло ? :)
и ще се занимая да ги разглобя и двете внимателно...
претенцията ми е да си имам хем километраж , хем оборотомер...

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 07 авг 2007 17:25

bate_pe60 написа:
znainainai написа:Има една малка подробност обаче НА ТАБЛО ОТ НОВАТА ИНСТАЛАЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ КИЛОМЕТРАЖ ОТ СТАРАТА , НО НА СТАРАТА ИНСТАЛАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ ОТ НОВАТА (САМИЯТ УРЕД НЕ ЦЯЛОТО ТАБЛО):!: :!: :!:

брато, само ми каже кое е старото и кое е новото табло ? :)
и ще се занимая да ги разглобя и двете внимателно...
претенцията ми е да си имам хем километраж , хем оборотомер...

Човека се опита да ти обясни,че не са еднакви,а според мен има и вероятност от две да си останеш с нито едно продай това с ташовника додай малко пари и си земи с оборотомер и ще ти останат части.

Потребителски аватар
Вангел
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Вангел » Сря 08 авг 2007 16:51

хай

малко се обърках от обясненията ти за тия табла:)
кво си взел кво искаш да сложиш.....в крайна сметка остава ли оригиналния....истинския километраж който си е бил с колата?
защото ако сменяш километража трябва да погледнеш в долния край под стрелката има едни малки цифрички например....950....940....
начи на новия и на стария требва да са еднакви...в противен случай няма да ти отчита вярно....доколкото знам тва е някъв коефициент някво съотношение между зъбчатката на километража в скоростите и тази в таблото....
ако са различни никога няма да ти показва верно....освен тва ВДО ли е Мотометер.....мисля си че имат значение тия неща,а иначе на самото табло можеш да слагаш квото искаш оборотомер,километраж,часовник даже може нищо да не слагаш ако искаш:)
може и да им размениш местата ляво и дясно.....ама тва с цифричките е важно

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 08 авг 2007 17:16

Старото е със 2букси а новото със 1 :!: :!: :!: :!:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 10 авг 2007 9:26

Колега, мисля, че най-добре е да потърсиш табло като твоето с работещ километраж. По Симеон има и такива, дето им е изваден някой уред (лично купих едно без термометъра за 25лв..). Преправянето на платката и връзките не си заслужава и е с променлив успех според мен. Освен това за да ти мери правилно изминатите километри има връзка с цифрата, която пише (на мотометър например до 200 км отдолу пише 935 - брой оборити за 1 км). Има и с 970 - връзката е с обратния край на жилото в скоростната кутия - има червяци с различен брой зъби. Затова съветът ми е - търси си табло или опитай да го замениш. Успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”