Загряване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Загряване

Мнениеот IvoG » Пон 23 юли 2007 17:55

Значи това лято забелязвам че колата грее повече от нормално сравнение с преди.
В какво се изразява. Примерно на витиня карам нормално 120 и до върха минава 100-те и то вечер при около 25 градуса.
Докато преди държеше 90.
Сменяна е гарнитура на главата, шлайф и припасване (февруари), нов радиатор нова водна помпа нов термостат (В&Д Ауто), промивана е охладителната система.
Забелязва се на дълги баири като караш стига до 100гр. и в момента когато отнемеш газта на равно или надолнище бързо спада. Преди никога не е имала проблем с такава темп. извън града в жегите.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 23 юли 2007 18:31

Да не е заушен радиатора :? (вътре имам предвид)

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 23 юли 2007 18:42

GodLike написа:Да не е заушен радиатора :? (вътре имам предвид)

Ами радиатора преди две години го смених не ми се вярава. Бързо охлажда като отпуснеш газта.
Преди да сменя термостата грееше малко повече и охлаждаше доста бавно сега поне охлажда по- бързо. Явно дебита на този термостата е по-голям, но пак грее т.е. повече от обичайното за колата .

LegolasBBS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LegolasBBS » Пон 23 юли 2007 19:01

И аз имам съшият проблем, самоче като карам на газ е даже и по- сериозно. Загрява до такава степен, че почва да губи мощност.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 23 юли 2007 19:11

Колеги термостата на ABU двигател е на 84градуса има такива на 87градуса, това е първото нещо което е от значение, следващото е това че не "всичко което лети се яде" т.е. не всички термостати са добри аз имам наблюдения върху BERT поне мисля че така се пишеше засега е добре на Голфа на баща ми е с такъв и за сега вече година и половина няма ядове.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 23 юли 2007 19:35

LegolasBBS написа:И аз имам съшият проблем, самоче като карам на газ е даже и по- сериозно. Загрява до такава степен, че почва да губи мощност.

При мен интересното е че миналата година на газ не загряваше а сега загрява и си има мощност.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 23 юли 2007 19:35

е затова си купувам термостата от юнитрейд, по-скъп е но си заслужава.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 23 юли 2007 19:38

Glove написа:Колеги термостата на ABU двигател е на 84градуса има такива на 87градуса, това е първото нещо което е от значение, следващото е това че не "всичко което лети се яде" т.е. не всички термостати са добри аз имам наблюдения върху BERT поне мисля че така се пишеше засега е добре на Голфа на баща ми е с такъв и за сега вече година и половина няма ядове.

Да на 84 е и осезаемо е по-добър от предния.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 24 юли 2007 7:07

Glove написа:Колеги термостата на ABU двигател е на 84градуса има такива на 87градуса, това е първото нещо което е от значение, следващото е това че не "всичко което лети се яде" т.е. не всички термостати са добри аз имам наблюдения върху BERT поне мисля че така се пишеше засега е добре на Голфа на баща ми е с такъв и за сега вече година и половина няма ядове.

Извинявай....не е ли BEHR?Защото аз такъв съм си взел за резервен,имаше на 87 гр. и на 92 гр......аз взех на 87,ама си го държа за резерва,защото засега нямам проблеми с термостата..след новия радиатор и новото парно всичко е о.к.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 24 юли 2007 8:56

joker написа:

Извинявай....не е ли BEHR?Защото аз такъв съм си взел за резервен,имаше на 87 гр. и на 92 гр......аз взех на 87,ама си го държа за резерва,защото засега нямам проблеми с термостата..след новия радиатор и новото парно всичко е о.к.
е така е ,ама той глове пише бързо :wink:

rumo
Автомобил:
Двигател:

Re: Загряване

Мнениеот rumo » Вто 24 юли 2007 15:29

IvoG написа:Значи това лято забелязвам че колата грее повече от нормално сравнение с преди.
В какво се изразява. Примерно на витиня карам нормално 120 и до върха минава 100-те и то вечер при около 25 градуса.
Докато преди държеше 90.
промивана е охладителната система.
Забелязва се на дълги баири като караш стига до 100гр. и в момента когато отнемеш газта на равно или надолнище бързо спада. Преди никога не е имала проблем с такава темп. извън града в жегите.

При мен се появи същия проблем след промиване на водната система .
Радиатора имаше теч след промиване на сиситемата теча се затлачи с боклуците от водата и сега вече не тече , но предполагам че се е запушил и където не трябва . Колата загрява както си писал само на дълги баири , а на място не - би трябвало да е обратното ( да загрява на място защото когато се движи се охлажда повече ).
Сега май ще трябва да си сменам радиатора , заради едно напълно ненужно промиване си прецаках датчика на перката , радиатора и евентуално гарнитурата на главата . С една дума цялата водна система си я наврях отзад :smackbum

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Вто 24 юли 2007 15:36

Намерих в охладителното казанче силикон и след това направих промивка и смених термостата.Нещата се пооправиха но пак грее на баири и ме съмнява да не е застанало силикон по някоя водна магистрала или в радиатора.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 24 юли 2007 17:13

А какви са последствията ако караш с "неработещ" термостат?

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Вто 24 юли 2007 17:18

CRX Racing написа:А какви са последствията ако караш с "неработещ" термостат?

Зависи как не работи.
Ако не отваря кофти - прегряваш
Ако стои постоянно отворен - за лятото по добе зимата не може да загрее.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 24 юли 2007 18:41

IvoG написа:
CRX Racing написа:А какви са последствията ако караш с "неработещ" термостат?

Зависи как не работи.
Ако не отваря кофти - прегряваш
Ако стои постоянно отворен - за лятото по добе зимата не може да загрее.

Е седи на 70 градуса в движение и 90 на задръствания.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”