Голф 3 1.4 ABD шум при Ненатиснат съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Голф 3 1.4 ABD шум при Ненатиснат съединител

Мнениеот dj_nako » Пон 13 авг 2007 0:45

значи колата е АБД,а проблема е следния:колата е на място,на свободна скорост,съединителя не е натиснат и се чува леко виене(шум),при натиснат съединител този шум го няма.според мен това е от някое лагерче там вътре.преди съм срещал мн теми за този проблем,чел съм ги но сега не мога да ги намеря и за това пускам нова тема.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 13 авг 2007 7:05

Лагер първичен вал,скоростна кутия.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 13 авг 2007 10:12

карай, кат доде време за съединител, тогава...

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Пон 13 авг 2007 12:58

Аз имам същия проблем колега :cry: .Последната диагноза беше нова скоростна!Ако намериш друго решение пиши!

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пон 13 авг 2007 14:26

Има вероятност и да са демпферните пружини на феродовия диск

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Пон 13 авг 2007 14:52

то не е повреда при мен,просто мн лекичко се чува този шум и за това пуснах тема,че ако се увеличи този шум да знам кое да проверявам.

Аз имам същия проблем колега Crying or Very sad .Последната диагноза беше нова скоростна!Ако намериш друго решение пиши!

едва ли е скоростната кутия при мен.

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Пон 13 авг 2007 15:13

Аз имах такъв шум, който изчезна след смяна на маслото в скоростната кутия. Половината от старото беше изтекло, а останалото беше като вода.

Потребителски аватар
dj_nako

Мнениеот dj_nako » Пон 13 авг 2007 16:32

monstera написа:Аз имах такъв шум, който изчезна след смяна на маслото в скоростната кутия. Половината от старото беше изтекло, а останалото беше като вода.

отклонявам се от темата ама....знаеш ли къде е пробката на скоростната кутия на голф 3 абд.ако знаеш дай и снимка.

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот monstera » Пон 13 авг 2007 21:57

dj_nako написа:
monstera написа:Аз имах такъв шум, който изчезна след смяна на маслото в скоростната кутия. Половината от старото беше изтекло, а останалото беше като вода.

отклонявам се от темата ама....знаеш ли къде е пробката на скоростната кутия на голф 3 абд.ако знаеш дай и снимка.

:dontknow: за съжаление мойта кола е с по-стара скоростна кутия и едва ли е на същото място. Нека колегите с ABD помогнат.
Иначе при мен пробката е зад предна лява гума, отвива се с шестограм. Маслото трябва да е бистро и сравнително по-гъсто от вода например.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 14 авг 2007 7:06

monstera написа:
dj_nako написа:

:dontknow: за съжаление мойта кола е с по-стара скоростна кутия и едва ли е на същото място. Нека колегите с ABD помогнат.
Иначе при мен пробката е зад предна лява гума, отвива се с шестограм. Маслото трябва да е бистро и сравнително по-гъсто от вода например.

То пак е Голф,те през вековете не се изменят.Има една пробка зад лявата гума и една отдолу на кутията,за източване.И двете се отвиват с инбус номер 17 (айде намерете си сега такова нещо :lol: ).

Потребителски аватар
BUT
Автомобил:
Двигател:

Има инбус

Мнениеот BUT » Вто 14 авг 2007 8:59

Такъв инбус имам. Взех си го от арабите от Evromaster ~ 7 лв. Навсякъде имат магазини. При мен също вие леко ама съединителя ми е нов - около 15000 а пък за маслото по-съм съгласен смених го преди 3 години ама със старото беше по добре (сега на студено кофти)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Има инбус

Мнениеот andro_ » Вто 14 авг 2007 9:00

BUT написа:Такъв инбус имам. Взех си го от арабите от Evromaster ~ 7 лв. Навсякъде имат магазини. При мен също вие леко ама съединителя ми е нов - около 15000 а пък за маслото по-съм съгласен смених го преди 3 години ама със старото беше по добре (сега на студено кофти)

Зависи какво масло си налял.75W90 синтетика трябва да е.Доста по-масово по магазините се намира 80W90 минерално,но фау-ветата и алдетата не го понасят добре.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Вто 14 авг 2007 14:12

а маслото видя ли си?
75/90 пълна синтетика.....
някои бе споменал че арал не било лошо ама си е 25 лв. за 0.5 литра.

Потребителски аватар
undisput
Автомобил: VW Golf 1.6 GL
Двигател: PN 1991
Контакти:

Re: шум при Ненатиснат съединител

Мнениеот undisput » Вто 05 ное 2013 9:27

И при мен ми се явява един такъв проблем. Карам си по магистралата към София и като загря колата 5-та предавка ми изхвърля и от скоростната кутия се чува едно като стържене. Понеже колата не е моя не съм и обръщал внимание. Но сега като го няма собственика аз трябва да се заема понеже си я търкалям. Преди година му бях казал да я кара на сервиз да види скоростите защото скоростния лост направо си играе кючек, ама той прост кара на издихание, та сега си мисля дали да не долея масло в скоростите, белкем се оправи работата. Мотора е ABD на PN-a не ми се е налагало, оня си върви много стабилно, само каренце дето му тропа ама ще намеря време и него да сменя!
Та въпроса ми е може ли някой да я снима точно тази пробка да знам от къде да сипвам масло или да мажа с маргарин, защото е без холестерол.
:11 :11 :11 :11

Потребителски аватар
vladostp
Автомобил: Golf3
Двигател: ABS

Re: шум при Ненатиснат съединител

Мнениеот vladostp » Вто 05 ное 2013 19:48

undisput написа:И при мен ми се явява един такъв проблем. Карам си по магистралата към София и като загря колата 5-та предавка ми изхвърля и от скоростната кутия се чува едно като стържене. Понеже колата не е моя не съм и обръщал внимание. Но сега като го няма собственика аз трябва да се заема понеже си я търкалям. Преди година му бях казал да я кара на сервиз да види скоростите защото скоростния лост направо си играе кючек, ама той прост кара на издихание, та сега си мисля дали да не долея масло в скоростите, белкем се оправи работата. Мотора е ABD на PN-a не ми се е налагало, оня си върви много стабилно, само каренце дето му тропа ама ще намеря време и него да сменя!
Та въпроса ми е може ли някой да я снима точно тази пробка да знам от къде да сипвам масло или да мажа с маргарин, защото е без холестерол.
:11 :11 :11 :11

ако изхвърля петата колега нема минеш само с масло

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”