Голф 3 1.4 ABD шум при Ненатиснат съединител
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Голф 3 1.4 ABD шум при Ненатиснат съединител
значи колата е АБД,а проблема е следния:колата е на място,на свободна скорост,съединителя не е натиснат и се чува леко виене(шум),при натиснат съединител този шум го няма.според мен това е от някое лагерче там вътре.преди съм срещал мн теми за този проблем,чел съм ги но сега не мога да ги намеря и за това пускам нова тема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- monstera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dj_nako написа:monstera написа:Аз имах такъв шум, който изчезна след смяна на маслото в скоростната кутия. Половината от старото беше изтекло, а останалото беше като вода.
отклонявам се от темата ама....знаеш ли къде е пробката на скоростната кутия на голф 3 абд.ако знаеш дай и снимка.

Иначе при мен пробката е зад предна лява гума, отвива се с шестограм. Маслото трябва да е бистро и сравнително по-гъсто от вода например.
-
- Автомобил:
- Двигател:
monstera написа:dj_nako написа:monstera написа:Аз имах такъв шум, който изчезна след смяна на маслото в скоростната кутия. Половината от старото беше изтекло, а останалото беше като вода.
отклонявам се от темата ама....знаеш ли къде е пробката на скоростната кутия на голф 3 абд.ако знаеш дай и снимка.за съжаление мойта кола е с по-стара скоростна кутия и едва ли е на същото място. Нека колегите с ABD помогнат.
Иначе при мен пробката е зад предна лява гума, отвива се с шестограм. Маслото трябва да е бистро и сравнително по-гъсто от вода например.
То пак е Голф,те през вековете не се изменят.Има една пробка зад лявата гума и една отдолу на кутията,за източване.И двете се отвиват с инбус номер 17 (айде намерете си сега такова нещо

Има инбус
Такъв инбус имам. Взех си го от арабите от Evromaster ~ 7 лв. Навсякъде имат магазини. При мен също вие леко ама съединителя ми е нов - около 15000 а пък за маслото по-съм съгласен смених го преди 3 години ама със старото беше по добре (сега на студено кофти)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има инбус
BUT написа:Такъв инбус имам. Взех си го от арабите от Evromaster ~ 7 лв. Навсякъде имат магазини. При мен също вие леко ама съединителя ми е нов - около 15000 а пък за маслото по-съм съгласен смених го преди 3 години ама със старото беше по добре (сега на студено кофти)
Зависи какво масло си налял.75W90 синтетика трябва да е.Доста по-масово по магазините се намира 80W90 минерално,но фау-ветата и алдетата не го понасят добре.
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
Re: шум при Ненатиснат съединител
И при мен ми се явява един такъв проблем. Карам си по магистралата към София и като загря колата 5-та предавка ми изхвърля и от скоростната кутия се чува едно като стържене. Понеже колата не е моя не съм и обръщал внимание. Но сега като го няма собственика аз трябва да се заема понеже си я търкалям. Преди година му бях казал да я кара на сервиз да види скоростите защото скоростния лост направо си играе кючек, ама той прост кара на издихание, та сега си мисля дали да не долея масло в скоростите, белкем се оправи работата. Мотора е ABD на PN-a не ми се е налагало, оня си върви много стабилно, само каренце дето му тропа ама ще намеря време и него да сменя!
Та въпроса ми е може ли някой да я снима точно тази пробка да знам от къде да сипвам масло или да мажа с маргарин, защото е без холестерол.

Та въпроса ми е може ли някой да я снима точно тази пробка да знам от къде да сипвам масло или да мажа с маргарин, защото е без холестерол.

- vladostp
- Автомобил: Golf3
- Двигател: ABS
Re: шум при Ненатиснат съединител
undisput написа:И при мен ми се явява един такъв проблем. Карам си по магистралата към София и като загря колата 5-та предавка ми изхвърля и от скоростната кутия се чува едно като стържене. Понеже колата не е моя не съм и обръщал внимание. Но сега като го няма собственика аз трябва да се заема понеже си я търкалям. Преди година му бях казал да я кара на сервиз да види скоростите защото скоростния лост направо си играе кючек, ама той прост кара на издихание, та сега си мисля дали да не долея масло в скоростите, белкем се оправи работата. Мотора е ABD на PN-a не ми се е налагало, оня си върви много стабилно, само каренце дето му тропа ама ще намеря време и него да сменя!
![]()
![]()
![]()
ако изхвърля петата колега нема минеш само с масло
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”