колеги имам едно питане, колата е сеат кордоба 1800 90кс абе vw мотор си е .... та преди време педала на съединителя ми пропадна на долу изведнъж смисал при натискане пропадна и си остана долу, вдигам го и пак си пропада, свалих капака на 5-та скорост / казаха ми че има палче което може да е превъртело и при натискане да не бута първичната ос/ е не беше превъртело.. та видях една ос с прожинка и реших да я извадя

е извадих е и се чу няква падане на метали в кутията, пробам да я сложа не , не влиза :Д :Д :Д затворих си капака и свалих кутията

при едно позната маисторче отидох и му обяснявам

той се засмя и вика- цепи кутията :Д смисал извадил см оста която държи запчатките ай оправих ме това та за съединителя..... притискателния здрав феродовия без едните прожинки та ще се сменя.... но най вече първичната ос беше пробила капачката която е след съеденитела и беше влязла на вътре ... сложих др две седмици и същата работа ???? наварих една капачка там точно кадето е местото за оста и до сега нямам проблеми, но въпроса ми е от какво се е получило това ?