Странна работа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Странна работа

Мнениеот time1987 » Сря 10 мар 2010 20:38

колеги имам едно питане, колата е сеат кордоба 1800 90кс абе vw мотор си е .... та преди време педала на съединителя ми пропадна на долу изведнъж смисал при натискане пропадна и си остана долу, вдигам го и пак си пропада, свалих капака на 5-та скорост / казаха ми че има палче което може да е превъртело и при натискане да не бута първичната ос/ е не беше превъртело.. та видях една ос с прожинка и реших да я извадя :) е извадих е и се чу няква падане на метали в кутията, пробам да я сложа не , не влиза :Д :Д :Д затворих си капака и свалих кутията :) при едно позната маисторче отидох и му обяснявам :) той се засмя и вика- цепи кутията :Д смисал извадил см оста която държи запчатките ай оправих ме това та за съединителя..... притискателния здрав феродовия без едните прожинки та ще се сменя.... но най вече първичната ос беше пробила капачката която е след съеденитела и беше влязла на вътре ... сложих др две седмици и същата работа ???? наварих една капачка там точно кадето е местото за оста и до сега нямам проблеми, но въпроса ми е от какво се е получило това ?

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Странна работа

Мнениеот Glove » Сря 10 мар 2010 22:52

От лагера на въпросната ос, манира се след въпросното палче заради което си отварял. Когато лагера блокира оста почва да не се върти и се получава този ефект.

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Чет 11 мар 2010 0:06

да но лагера не е сменян?

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 11 мар 2010 13:00

Еми добре а сигурен ли си че не е заминал, може на външен ви да му няма нищо, а да е здал багаж!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 11 мар 2010 14:10

Странна работа... за почти цяла година не успя ли да намериш няколко минутки да погледнеш правилата на форума?
Поне това, касаещо как се пуска тема?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”