Проблем - работа на бензин и на газ ---РЕШЕНО---

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Проблем - работа на бензин и на газ ---РЕШЕНО---

Мнениеот Maldini » Чет 16 авг 2007 20:31

Днеска сутринта паля на бензин, колата пали за 3-4 секунди и гасне веднага! След това паля пак и пак същото!
Запалих на бензин с яко подаване на газ и автоматично се прехвърли на газ. На газ работи, но си се усеща, че оборотите са много ниски, едвам държат да не угасне!
Вечерта след работа абсолютно същото!
Карам само на газ и то едвам едвам :(
И съм с Голф 3 - ABU 1.6 mi 75 коня!
То е трудно според мен човек да каже веднага какво е, но ако някой е имал сходен проблем нека сподели.
Всеки ще каже иди на диагностика - кадето намеря време да отида ми викат - о при нас е с часове елате не другата а по-другата седмица!
Мислех да не е дюзата на моното, ама ако беше от нея на газ щеше да работи нормално, нали тя не взима участие при работата на газ!
Дали може да е от запушен катализатор или пък от датчика за температурата/понеже не отчита правилно/. Показва ми при загряла кола, че перката се включва на 80 градуса!
Даже бях писал тема по въпроса за проблема с температурата!
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!

Последна промяна от Maldini на Пон 20 авг 2007 17:15, променено общо 1 път.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 16 авг 2007 20:40

първо пробвай да откачиш клемата на акумулатора за 1-2 минути /която и да е/, за да изчисти грешките натрупали се от карането на газ и после си запали на бензин да видиш как ще е работата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 16 авг 2007 20:42

Огледай тампона на моното за деформации и нехерметичност,също всички въздуховоди,въж си маркуча на сервото дали е херметичен.Направи това с клемата,от горния пост.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По Темата

Мнениеот Maldini » Чет 16 авг 2007 21:40

Скоро сменях горивен филтър!
Нещо отдолу беше раждясало и нямаше как да го хванат, освен с некви свински опашки! Ако се е преебало нещо там ще даде ли отражение и върху газта?
Или като карам на газ тоя филтър не играе тогава?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 16 авг 2007 21:55

само за бензин е тоя филтър.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По Темата

Мнениеот Maldini » Чет 16 авг 2007 22:12

Друго за което се сещам е че мих двигателя, понеже течеше антифриз и в целата марсотия не се виждаше откъде!
Да не би с пароструйката като и мито некъде да е станало нещо деа!
Ей писна ми от тва ABU вече :(

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Чет 16 авг 2007 22:17

Свали и си подсуши дистрибуторната капачка и мисля,че ще си готов :wink:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Проблем - работа на бензин и на газ

Мнениеот Maldini » Чет 16 авг 2007 22:21

dxd написа:Свали и си подсуши дистрибуторната капачка и мисля,че ще си готов :wink:

Е добре ако имаше проблем там защо веднага след като измих колата тя запали отраз? Ако проблема е от нея не би ли следвало да не запали изобщо?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем - работа на бензин и на газ

Мнениеот chefito » Чет 16 авг 2007 22:22

Maldini написа:
dxd написа:Свали и си подсуши дистрибуторната капачка и мисля,че ще си готов :wink:

Е добре ако имаше проблем там защо веднага след като измих колата тя запали отраз? Ако проблема е от нея не би ли следвало да не запали изобщо?

само господ знае....свали я става за секунди...

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Чет 16 авг 2007 22:27

Maldini написа:

Кондез от влагата за няколко часа и така :wink:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Чет 16 авг 2007 22:28

dxd написа:
Maldini написа:

Кондез от влагата за няколко часа и така :wink:

Еми ще я тунинговам тая капачка утре, да се надяваме че е от нея :)

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Чет 16 авг 2007 23:51

провери бобината , кабелите , тея номерца ги прави и от датчика на хол , и аз съм с 1.6 mi , оба4е виж наи напред дали са си по местата кабелите на свещите , може и ако са пробили кабелите да ти ги врътка номерцата , общо взето от много неща може да е

Потребителски аватар
counterbass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот counterbass » Пет 17 авг 2007 11:28

наистина имах същия проблем само че на карбуратор-беше от дистрибуторната!ама вътре незнам колко време не е било поглеждано... толкова много нагар-клеми ли са това,почва ли са? :) та ги зачистих-пали,върви...наистина е мизериа...хубу че не съм на чукче и наковалня че аман вече... :roll:

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maldini » Съб 18 авг 2007 19:11

counterbass написа:наистина имах същия проблем само че на карбуратор-беше от дистрибуторната!ама вътре незнам колко време не е било поглеждано... толкова много нагар-клеми ли са това,почва ли са? :) та ги зачистих-пали,върви...наистина е мизериа...хубу че не съм на чукче и наковалня че аман вече... :roll:

Добре, да приемем, че е от тая капачка, то тогава каквото е на газ такова е и на бензин - ток трябва и за двете нали така!
На бензин палиш и гасне веднага, а на газ държи на кантар е, ма даржи за сега да чукам на дърво!
Днес обаче ми направи друго впечатление стрелката за температурата не минава вече и 70 градуса! Преди на 80 се включваше перката, сега на 70 вече перката върти яко!
Във вторник ще го водя Голфа на лекар, но се чудя да дам ли парите за диагностиката или да сменя тоя датчик за температурата и да видя какво ще стане?

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Съб 18 авг 2007 22:59

Maldini , имах съ6тият проблем...съ6то не я карам мн на бензин....запу6ил ти се е инжектора..отиди на сервиз за 10 лева и 15 мин го оправят ..после си купува6 LIQY MOLY май така се пи6е6 пълни6 резервоара до половината и сипва6 половината от 6и6енцето и кара6 докато не свър6и бенза и се оправя... :) аз така се справих с този проблем ..карам Г3 1.8ми

успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”