пак за датчици
-
- Автомобил:
- Двигател:
пак за датчици
здравейте прочетох всичко което касае темп.датчици и проблема си остана смених 3 броя и всичките (според прочетеното)излязоха фалшиви сега карам с един които качва до 110c
ама другите пък коват на 70/80 и мисля да взема 2ра употреба току виж излязъл по кадърен от новите.а на последния пишеше germani нещо си.та от каде мога да поръчам убав мааму

Последна промяна от vladoblood на Чет 23 авг 2007 18:54, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Таман се бях наточил да сменям термостат, щото и при мен, освен в задръстванията стрелката не показваше повече от 70*, ама си викам:"Абееее... Датчик се сменя за секунди! Я дай един!"
И влезнах в местния Ауто+
След дълго дирене из каталози и показвания с пръстче "Тоя ли е?" "Не!", най-накрая пича ми измъкна някакъв и ми го връчи с тържествуващо движение и думите: "8 лева!"
Сложих го и... заспа на 110*
Е, че е грешно, грешно е, ама поне се разбра, че термостата е в час.
На датчика пишеше TOPRAN
Отидох в магазина на известния в П-в Данко и той след 1/2 минута ровене из стилажите ми измъкна друг датчик, на който също пишеше TOPRAN и ми каза цена 39 лв, ако сане грешка, връщам парите и подарявам друг!
Е не стана! В момента температурата ми кове 86* с отклонение не повече от 2*
Така, че... нека цитирам Данко: Има Топран и Топран!
И влезнах в местния Ауто+
След дълго дирене из каталози и показвания с пръстче "Тоя ли е?" "Не!", най-накрая пича ми измъкна някакъв и ми го връчи с тържествуващо движение и думите: "8 лева!"
Сложих го и... заспа на 110*

Е, че е грешно, грешно е, ама поне се разбра, че термостата е в час.
На датчика пишеше TOPRAN
Отидох в магазина на известния в П-в Данко и той след 1/2 минута ровене из стилажите ми измъкна друг датчик, на който също пишеше TOPRAN и ми каза цена 39 лв, ако сане грешка, връщам парите и подарявам друг!
Е не стана! В момента температурата ми кове 86* с отклонение не повече от 2*

Така, че... нека цитирам Данко: Има Топран и Топран!

Навремето (преди година) като си гледах температурите (и след смяна на термостат) реших да купа нов датчик който за мое учудване още на студен двигател заковаваше на 110 и не мърдаше даже и при включена перка! Върнах го и си карам със стария (въпреки че се разхожда от 80 до 100 стрелката по време на движение извън и в града)!