Bora от BG

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Bora от BG

Мнениеот alexkoleff » Пет 17 авг 2007 9:02

Здрасти банда, имам един въпрос към всички вас. Харесал съм си една Бора в България-1,9ТДИ(116кс)-4motion, но докато се чудя дали това е колата за мен забелязах, че е минло вече месец и ми е интересно, защо няма никакъв интерес към тази кола-дали колата има някакви проблеми. Лошото е че аз съм от Варна, а колата е в София и немога да мина да я погледна. Бихте ли ми помогнали със съвет и ако някой колега е виждал колата да сподели впечатления. колата е тази:

http://www7.mobile.bg/perl/main.cgi?top ... f1=details

като алтернатива гледам и тази:

http://www7.mobile.bg/perl/main.cgi?top ... f1=details

Също искам да попитам дали си струват тези 2 коли пред Бора от Германия с двигател 1,6(101кс) при цена около 5500-6000 евро.
Благодаря ви предварително за отговорите.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 17 авг 2007 9:08

Първата не е лоша на снимка, ама само така не става.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 17 авг 2007 9:09

ако искаш-свирни и ще ида да ги погледна и да ти пратя резултатите.
от тебе искам да се обадиш и да ми уговориш среща за диагностиката. дай ако имаш интерес на лични. :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 17 авг 2007 9:27

vaskoto1 написа:ако искаш-свирни и ще ида да ги погледна и да ти пратя резултатите.
от тебе искам да се обадиш и да ми уговориш среща за диагностиката. дай ако имаш интерес на лични. :wink:

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 17 авг 2007 15:59

Здравей, колега! И аз съм на твоето дередже от 5 - 6 месеца. Има един виновник, писал няколко поста по - нагоре, в чиято Бора ми останаха очите и главата, та заради него сега аз съм твърдо решен, че ще притежавам такъв автомобил, при това TDI. За първата обява мога да кажа, че е от около 2 месеца и май наистина няма интерес, защото постоянно я обновяват. Мога да ти споделя малко впечатления от мои посещения на 2 обяви от mobile.bg:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11186048773820340&f1=details

Значи колата се намира в Казанлък. От снимките изглежда перфектна, нали? И цената е висока, което ще рече, че явно е гледана, а? Нищо подобно!!! Колата се продава от около февруари - март, цената май беше даже по - висока. Мнооого време стоеше тази обява. Сега като отидох и го питах този защо е така, той даже и не знаеше, че колата е била продавана дълго време в мобиле. Та, човекът я купил за 17000 лв на изплащане и след 2 месеца решава да я продава по еди - какви си причини...При това с 1200 лв. надолу при положение, че е сложил 17 - ки джанти и я продава в комплект със оригиналните 15 - ки ляти със зимни гуми. Странна работа! Външен вид - ужас: предния капак е целия олющен (изронен лак). Драскотини не толкова много,но наличните - доста неприятни :o Интериор - ужас: напукан махагон, издрани врати, кожата - горе - долу читава, ключ за фаровете - белее по краищата. Двигател: от щеката не духа, от капачката за маслото също, но за сметка на това звука на двигателя е доста неприятен. Теч на масло от картера (или от другаде). Колата е с фул екстри, каквито можеш да си представиш, но е в окаяно състояние за парите си. Според мен не струва повече от 11 - 12 000 лв.

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11185269222169276&f1=details

Страхотна кукла!!!! Намира се в един автосалон в СЗ на 1 км от местния Аутохит. Външен вид: прекрасен с изключение на леко матово петно на двете десни врати по дължина. 16 - ки ляти джанти с 2 лоши и 2 биващи гуми. Интериора е перфектен: или много добре изчистен, или просто добре поддържан :) Двигателя гали ухото с работата си!!! От щеката за маслото няма подухване, от капачката също, но за сметка на това хвърля много ситни пръски. Човека жсваля до 17 500 лв. Няма проблем да я караш и да я заведеш на сервиз. Много запазена за автомобил 2001 г, но и адски скъпа за комби тази година.

Извинявам се за лирическото отклонение, дано съм ти бил полезен с инфото. Между другото сега съм във Варна и смятам сряда - четвъртък да ходя да обикалям автосалоните. Ако ти се обикаля с мен пиши на ЛС.

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Вто 21 авг 2007 14:15

Извинявам се на всички, че чак сега се включвам пак.
Към anger-явно ще ставаме колеги. Аз съм като теб-вече я сънувам тази кола (Бора). Влезнала ми е в главата и няма връщане назад. Според мен това е колата която най ми подхожда. Голф-а ми е малък (зимата карам ски), а Пасат-а ми е голям (все още не съм семеен)-нищо против към двата модела, но Бората е за мен. мечтата ми е 1,9ТДИ, но при тези цени май ще мина към бензин и то 1,6-101к.с. Не ми се дават 3000 отгоре за дизел. Ако беше по-приемлива границата определено щях да ги дам. Сега даже гледам 2 Бори в Германия за 5500-6000 евро и много се замислям за такъв вариант. Единственото което ме притеснява много е да не би двигателя да е слаб. Не съм спортист на пътя и не избивам комплекси, че да настъпвам от светофар до светофар и после спирачки. Друг двигател е 2.0 (разликата в разхода е минимален), но засега не съм си харесал кола с такъв двигател. Вие бъдещи колеги какво ще кажете-слаб ли е 1,6 за това купе. виждам, че с този двигател се движат и много Пасати.
Отново към anger -ще ми е много приятно да погледнем пазара във Варна, но големият проблем е че съм много зает и незнам дали ще бъда в града, а също мога да ти кажа, че аз поглеждам автокъщите в града и преди 2 седмици не видях нието една Бора. пожелавам ти успех на теб и ако имаш въпроси или ако мога да ти помогна с нещо съм насреща.
Към vaskoto1-как мога да ти помогна с диагностиката. Кажи какво имаж в предвид и ще направя каквото мога.

Respect.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 21 авг 2007 22:49

alexkoleff написа:...

Засега прекратявам търсенето, тъй като имам предложение. Ако наистина си се ориентирал към бензин - пусни в търсачката на mobile.bg бензиновите Бори - има 2 бр. Jetta, които се продават във Варна. На снимките изглеждат лачени, а са и доста млади :) Успех!!!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 21 авг 2007 23:32

alexkoleff написа:Извинявам се на всички, че чак сега се включвам пак.
Към anger-явно ще ставаме колеги. Аз съм като теб-вече я сънувам тази кола (Бора). Влезнала ми е в главата и няма връщане назад. Според мен това е колата която най ми подхожда. Голф-а ми е малък (зимата карам ски), а Пасат-а ми е голям (все още не съм семеен)-нищо против към двата модела, но Бората е за мен. мечтата ми е 1,9ТДИ, но при тези цени май ще мина към бензин и то 1,6-101к.с. Не ми се дават 3000 отгоре за дизел. Ако беше по-приемлива границата определено щях да ги дам. Сега даже гледам 2 Бори в Германия за 5500-6000 евро и много се замислям за такъв вариант. Единственото което ме притеснява много е да не би двигателя да е слаб. Не съм спортист на пътя и не избивам комплекси, че да настъпвам от светофар до светофар и после спирачки. Друг двигател е 2.0 (разликата в разхода е минимален), но засега не съм си харесал кола с такъв двигател. Вие бъдещи колеги какво ще кажете-слаб ли е 1,6 за това купе. виждам, че с този двигател се движат и много Пасати.
Отново към anger -ще ми е много приятно да погледнем пазара във Варна, но големият проблем е че съм много зает и незнам дали ще бъда в града, а също мога да ти кажа, че аз поглеждам автокъщите в града и преди 2 седмици не видях нието една Бора. пожелавам ти успех на теб и ако имаш въпроси или ако мога да ти помогна с нещо съм насреща.
Към vaskoto1-как мога да ти помогна с диагностиката. Кажи какво имаж в предвид и ще направя каквото мога.

Respect.
Вземи дизел бре,като ше даваш толкова грошове.Утре френдовете ще те напънат за АГУ и става голямо мазало.тези 3000лв ще ти се върнат.Само един познавам който си взема скъпа кола и удържа да не сложи АГУ.Другите наслагаха скапаната газ и ела ги виж сега.Позаинтересувай се за дизела,няма да сгрешиш!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”