вентилатор на парно-поскърцва
вентилатор на парно-поскърцва
Здравейте колеги,преди 2 месеца смених вентилатора на парното(Венто),защото стария виеше и скърцаше непоносимо.От няколко дни забелязах, че и "новия" вентилатор започна да проскърцва леко.Може ли някой да ми каже дали има начин да се разглоби "гадината "и да се смаже,или поне с някой спрей да се пръсне?
- dbanchev
- Автомобил:
- Двигател:
И моя вентилатор поскърцва докато поразвърти малко, но след 10тина мин. работа се оправя! Смених му втулките, че бяха разбити ама пак си скърца сутрин като запаля колата!
П.С. скърца понеже в този студ пластмасовите втулки, на които лагерува ротора се втвърдяват! Не е болка за умиране ама много дразни!

П.С. скърца понеже в този студ пластмасовите втулки, на които лагерува ротора се втвърдяват! Не е болка за умиране ама много дразни!

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Може да се капне тънко масълце(или подходящ спрей), аз съм го правил на пасата и вече трета година не издава звук.
Навременната профилактика ще му осигори още доста живот. Предполагам, че на венто се сваля по подобен начин. Откача се куплунга с кабелите. После се завърта(не съм сигурен за посоката), но има вероятност да се счупи един блокиращ евентуалното развиване чоп. Не е фатално и без него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”