Мудно отчитане на температурата голф3
- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мудно отчитане на температурата голф3
вчера си карам и по едно време гледам температурата на водата 100 градуса (беше си доста жегичка) пускам вентилатора малко да я поохлада и усещам, че не духа чак толкова топло, спирам на светофара, ослушвам се, но вентилатора не бачка след около минута температурата по уреда пада на следващото кръстовище вече показва 90 градуса и о чудо перката се включва.... можели да се оправи гадното забавяне или трябва ново уредче? голф 3 1.6 АБУ
- bboikov
- Автомобил:
- Двигател:
Не е лошо да погледнеш нивото на антифриза. Мисля, че е от датчика, който отчита температурата. По принцип охладителната система на VW е капризна, но мисля че това е проблема. Датчика не е скъп, сменява се лесно. Аз съм с ABS двигател при мен са два датчика за температурата, но не съм сигурен да ли при всички е така. Ако са два е добре да ги замериш, т.е. да видиш, кой е здал багажа.
П.П Забравих! Кога за последно си сменял антифриза? Моят като взех колата беше кафяв на цвят и имах същия проблем като твоя. От майстори знам, че след определен пробег е хубаво да се направи промивка на системата. Вярно, че това важи повече за френските коли с малък обем на двигателя, но брат ми кара AUDI 80, последно като сменя антифриза и прави промивка от системата излезе нещо като шлака. Явно все пак вода от чешмата за разреждане на концентрирания антифриз не е добро решение.
П.П Забравих! Кога за последно си сменял антифриза? Моят като взех колата беше кафяв на цвят и имах същия проблем като твоя. От майстори знам, че след определен пробег е хубаво да се направи промивка на системата. Вярно, че това важи повече за френските коли с малък обем на двигателя, но брат ми кара AUDI 80, последно като сменя антифриза и прави промивка от системата излезе нещо като шлака. Явно все пак вода от чешмата за разреждане на концентрирания антифриз не е добро решение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”