Мудно отчитане на температурата голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мудно отчитане на температурата голф3

Мнениеот plamen032 » Съб 25 авг 2007 9:32

вчера си карам и по едно време гледам температурата на водата 100 градуса (беше си доста жегичка) пускам вентилатора малко да я поохлада и усещам, че не духа чак толкова топло, спирам на светофара, ослушвам се, но вентилатора не бачка след около минута температурата по уреда пада на следващото кръстовище вече показва 90 градуса и о чудо перката се включва.... можели да се оправи гадното забавяне или трябва ново уредче? голф 3 1.6 АБУ

Потребителски аватар
bboikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bboikov » Съб 25 авг 2007 9:40

Не е лошо да погледнеш нивото на антифриза. Мисля, че е от датчика, който отчита температурата. По принцип охладителната система на VW е капризна, но мисля че това е проблема. Датчика не е скъп, сменява се лесно. Аз съм с ABS двигател при мен са два датчика за температурата, но не съм сигурен да ли при всички е така. Ако са два е добре да ги замериш, т.е. да видиш, кой е здал багажа.

П.П Забравих! Кога за последно си сменял антифриза? Моят като взех колата беше кафяв на цвят и имах същия проблем като твоя. От майстори знам, че след определен пробег е хубаво да се направи промивка на системата. Вярно, че това важи повече за френските коли с малък обем на двигателя, но брат ми кара AUDI 80, последно като сменя антифриза и прави промивка от системата излезе нещо като шлака. Явно все пак вода от чешмата за разреждане на концентрирания антифриз не е добро решение.

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Съб 25 авг 2007 9:57

Така е, VW има проблем с уредчето за отчитане, показва бавно и неточно, за съжаление и аз съм търсил начин но май няма........

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 25 авг 2007 10:08

и при мен е така .... пробвал съм с VDO и Моторекс и двата уреда работят аналогично...единият е чисто нов дори...

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Съб 25 авг 2007 13:21

а тези от дигиталните табла 96-97 дали няма да са подобри?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 26 авг 2007 9:48

За тези с по-новите табла май и датчиците са други...

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 26 авг 2007 13:17

Аз пък нямам такива проблеми.Като се законтри на средата +,-,1-1,5 мм и не мърда.Като се включва перката е милиметър зад средата,като се изключи е или на средата или милиметър под нея.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 27 авг 2007 16:15

andro_ написа:Аз пък нямам такива проблеми.Като се законтри на средата +,-,1-1,5 мм и не мърда.Като се включва перката е милиметър зад средата,като се изключи е или на средата или милиметър под нея.

именно андро, твойто табло/датчик е от по-новите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”