Golf 3 GT, info?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Golf 3 GT, info?

Мнениеот brum » Съб 07 май 2005 3:12

Наскоро се сдобих с едно golf 3 GT, 96та година. Това което знам за него е че е 101 к.с., 1.6 двигател, пълна инжекция.

Искам да ми кажете какво мислите за тази кола, какви особености има и каде мога да намеря инфо за нея.

А, да, май няма ABS ( скочих на спирачката с 2та крака и не се чу характерното претропване ) ...а има 4 диска и ми е супер странно що няма. Кажете дали може да се сложи и евентуално кви пари ще излезне?

Благодаря на всички предварително :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 07 май 2005 9:37

честита колица!
кажи какво точно те интересува като инфо?
за АБС-според мене забрави-адски скъпо и трудно упражнение-абсолютно безпредметно.
за тая кола мога да ти кажа че мотора е доста изстискан и няма толкова грамаден ресурс както има 1.8 моно 75 к.с. например заради натоварването-така че умната с маслата и поддръжката-много по чуствителен е на тая тема.
кабели за свещите ще намериш само в юнито (един приятел с такъв наскоро търси) срещу 52 лв. бройката-така че ги пази. казвам го и защото смяна на свещи на тая кола е много весело упражнение и ако ти го прави някой некадърник-ще ходиш към юнито после...
иначе най общо за това се сещам-кажи ако има друго нещо...

brum

Мнениеот brum » Съб 07 май 2005 10:53

Ами някви service manual-и или подобни, че точно за тази не намерих.

Има си един проблем, не ми работи дясния ел.прозорец. След 2 часа ровене намерих едно manual-че как се монтира и съответно разбрах как се разглобява вратата, обаче се оказа че го няма двигателя:( А сичко друго си беше наред. От каде мога да си намеря ?

И още нещо - аудиото ми е болна тема, hi-fi-ст съм( hi-fi-ст не значи че се кефя на 99999W, ми че си падам по изчистен, ама много изчистен звук, минимални изкривявания и т.н. ). Какво може да се направи за по тих двигател? То ясно че с ххх вата може да чуваш добре музиката ама при тва малко помещение - няма да е добра идея за огромна мощност.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 07 май 2005 13:11

Ето скромно ръководство за Голф III '96
VW Golf III 1996 Full documentation in PDF (eng.) 6 Mb
VW Golf III Руководство по эксплуатации (rus.) 6 Mb
За ел.джама щом мислиш че всичко друго е наред, купи си от някоя морга само мотор и го слагай. По 20-30 лв. са и се намират лесно.
За обезшумяване на мотора сложи едно киче (пак взето от морга) на предния капак и си прегледай гърнетата. Ако си възстановиш всичко няма да се разбира че работи тази кола, освен по оборотомера :)
Що се отнася до музиката - това е най-малкия проблем. Сам казваш че си хайфист, значи знаеш какво искаш. Музики по магазините бол - отделяш парички и слагаш каквото ти е на душа.

brum

Мнениеот brum » Съб 07 май 2005 13:21

Еи, супер сте:) мерси много за инфотата. И още едно нещо да питам, какво да и сменя на колата ( сега си я купих, още не съм я карал защото след 2 дена ми е изпита за шофиорските курсове ). Значи в България е дошла пред 9 месеца, 2 месеца е карана от човека които я е внесъл ( познат автомонтиор от Хасково ), послед 7 месеца от един друг тип, и сега доиде при мен. Това което ми каза монтиора е да сменя масло е ремък.

А, и още нещо:) Та казаха ми че двигателя е някъв хибриден между двигателите на Golf III i Golf IV, къв кяр от тва:) И също какво се закача към онази буксичка дето е за връзка с компютар? Някви инфота за кабела?

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 07 май 2005 13:29

Масло с филтри (маслен, въздушен, горивен) и ремък с ролките ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, че да няма после "ама то сега... те уж казаха че са ги сменяли пък то какво стана ... :cry: "
От там нататък ти си знаеш или ще видиш от какво още се нуждае колцата :)

P.S. Успех на изпита и се надявам да се причислиш към толерантните шофьори по пътищата

brum

Мнениеот brum » Съб 07 май 2005 13:57

Благодаря:) И аз така се надявам:) Харесва ми да карам по-'агресивно' но не и в града, че там е лундица. Има си подходящи места за целта:) Там риска си е само за мен:)

Я кажете ква е разликата между съкращението GT и GTI? А също какво означават скъращенията CL, GL ?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 07 май 2005 14:00

brum написа:Я кажете ква е разликата между съкращението GT и GTI? А също какво означават скъращенията CL, GL ?

Има такава тема опитай да я потърсиш с търсачката :wink:

brum

Мнениеот brum » Съб 07 май 2005 20:35

Като съм почнал още нещо - каква подръжка и на колко време/километри трябва да се прави?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 07 май 2005 21:48

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 10:38, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Нед 08 май 2005 1:54

Каде да го намеря Васко:) ?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 08 май 2005 9:14

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 10:38, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Нед 08 май 2005 23:18

Благодаря:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”