Спукан маркуч-тръба + снимки в поста. РЕШЕНО !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Спукан маркуч-тръба + снимки в поста. РЕШЕНО !!!

Мнениеот bugster » Пон 03 дек 2007 21:13

Привет, колеги!
Оня ден случайно забелязах дупка в .... и аз не знам как точно да го определя - тръба, маркуч. Стана наистина случайно покрай малът теч на антифриз който имах. Според мен е от доста време а промяна в работата на двигателя не съм забелязал, затова предполагам, че е за въздух и най-вероятно и не е критична тази пробойна. И все пак. При първа възможност ще я сменя. Бих искал да попитам какво точно е и колко евентуално ще ми излезе подмяната-ремонта. Също така от евентуални последици, дължащи се на карането на колата с тази дупка досега. Тоест, като ми я сменят за какви други евентуални колатерални последици трябва да се провери. Познанията ми не са много добри затова, ще оценя рабирането и снозхощението на рабрирачите :wink:
Прилагам снимки. Не се вижда много добре, на съм се постарал да фокусирам мястото с кръгчета на снимката и .... малко по грубичко - сложих отверка на мястото където е дупката. На снимката се вижда, ме двигателят е малко повечко опръскан с масло, но това е следствие от друго приключение, а по обективни причини нямам желание да си мия двигателя :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от bugster на Вто 11 дек 2007 21:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пон 03 дек 2007 23:18

Това доколко виждам е тръбата за картерните газове.
Спокойно няма проблем, че е скъсана....Тя така или иначе живота и не е много дълъг.
Подменяй и си свиркай.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 04 дек 2007 9:35

Хайде, колеги :idea:
Някой друг с мнение по въпроса? А също така и за цена ориентировъчна някой ако може да ми каже!
А на теб smg ти благодаря за инфото :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 04 дек 2007 9:46

Ами такова си е! Маркуч за картерни газове.
Няма кой знае какви грижи, но може и да засмуква леко нерагламентиран въздух. Отделно, че ще ти цапа мотора.
Тези маркучи са скъпички, пък и трудно се намират.
Вземи го увий с тефлонова лента, дето я ползват за уплътнение при чешмите. В повечето случаи и с изолирбанд става, ама там ти е близо до двигателя и излоирбанда ще се нагрее и разлигави.

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Вто 04 дек 2007 10:55

При мен същият маркуч е ... даже и по-зле. Не променя работата на мотора, само малко смуче въздух както писа колегата. Лошото е че тези пари - от картера миришат и примерно на светофар като спреш, в купето се прокрадва една миризма на масло, суров бензин.... И аз се чудя какво да го правя, лошото е че има стеснение точно където влиза при колекторите и няма с какво да се замени, освен с точно такъв маркуч.
Не зная какви пари струва...

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

Маркуч

Мнениеот HAKI » Вто 04 дек 2007 20:46

Моя беше в същото състояние....На маркуча си има номер сваляш го леко защото като започнеш да го сваляш той се разпада буквално....Отиваш в някой по зареден магазин и го поръчваш...цената преди 5 месеца му беше 58,00лв....А колкото до това дали има някъф проблем да караш така според мен има при мен при пуснато парно засмукваше миризмата от този маркуч и ги вкарваше вътре(неприятно)...а за друг проблем незнам да има

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 11 дек 2007 21:54

Проблемът - спукан маркуч за картерни газове.
Решението - сервиз Хеед 91 в Надежда.
Цената - 28 лева без монтаж, защото бързах и си отнесох само маркуча.
Мнението - доволен отново от Хеед 91!
Защо? Отидох - видяха, какво и има, поръчаха го на същия ден, а на следващия си го взех.

Последна промяна от bugster на Сря 12 дек 2007 12:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

Маркуч

Мнениеот HAKI » Сря 12 дек 2007 0:21

Значи мене добре са ме пуснали по пързалката с 58 кинта :)) както и да е важното е че си свършил работа и то за прилични пари....БРАВО.... :)

Потребителски аватар
stanislav zdravkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanislav zdravkov » Съб 19 юли 2008 21:53

ЗДР.И АЗ ИМАМ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ С ТРЪБАТА НА КАРТЕРНИТЕ ГАЗОВЕ ЗА ГОЛФ 4 1.8 20V 1999г,каде най-сигурно да я потърся защото мойто е прецакано цялото,от пласмасата до маркучите.моля за съвет

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”