Нагар по фаровете Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Нагар по фаровете Г3

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 авг 2007 22:40

Скоро смених фаровете заради катастрофа с същите като предишните-Хела двусекционни.Понеже ги донастройвам на височина и от време на време се вглеждам ,като погледнах отгоре на стъклото/при вдигнат капак/ задната пласмаса на рефлектора е пожълтяла ,а отстрани /става въпрос на часта за късите/ направо е черна :shock .Проверявах фаровете за искри,нестабилност,волтаж.... и нищо.Единственото което забелязах е че крушката на късите /Н1/ е нагоряла по средата.Някой има ли подобен проблем и знаете ли от какво е :?: :cry:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 авг 2007 10:19

:arrow:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 29 авг 2007 10:43

Силно нагряване от крушките + постоянно светене на фара + евентуално по-мощни лампи...Фарът като е Хелла да не е вечен?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 авг 2007 10:46

Проверих крушките са 55 вата.На фара все още нищо му няма -росто ми изглеждаше доста подозрително щото е в горната част на рефлектора където няма пряк допир с крушката.Отделно крушката дето е нагоряла е на няклко седмици :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 29 авг 2007 10:51

И по мойте рефлектори от обратната страна имаше някакви ефекти,ама аз не им обръщам внимание.
На старите руски возила отразяващия слой им падаше и имаше един майстор в Плд,дето ги правеше...
Щом си светят не го мисли.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 авг 2007 12:06

Ето къде оправят рефлектори http://www.ewertlak.com/ . Кви ефекти имаше при тебе-черно?По крушките забелязвал ли си да има нагар?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 29 авг 2007 13:13

По крушките се получава съвсем леко зачерняне.Всички крушки,с които съм имал вземане даване са били така.
При мене на задната страна на рефлектора имаше нещо сиво-черничко...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 30 окт 2007 21:57

Фаровете се оказа че не са нагоряли ,но след отваряния затваряния по време на дъжд станаха мръсни :cry: За да не отварям нова тема искам да питам тези който са извършвали чистене да споделят.Изчетох доста теми и варианти.От миене без отваряне на стъклото/според мен безмислено/ до чистене с некви тежки препарати дето пада рефлектора.Едното от добрите предложения беше миене без никкаво докосване само с хладка вода - тука вероятноста да нараня рефлектора е минимална ,ама и да се изчисти хубаво също :cry: Другото беше вода с веро/ама какво :?: :?: :?: / което е предварително добре разтворено и пак измиване.Разбрах и че не трябва да суша с сешоар :?: Лично съм пробвал на стари фарове с по-малко препарат за прозорци-ефекта е че рефлектора пада :!: Колеги споделете опит щото утре вечер ще има отваряне.
P.S.Като спасение вече колегата iurimil прати неговите за ново покритие,но просто не разполгам с толкова време :cry: .Другата алтернатива е спомената от kombito_tdi и е лъскав спрей за джанти :idea:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 31 окт 2007 8:03

Реглекторите се чистят с мека четка (примерно нова за боядисване), със сапун/веро и хладка вода. Топиш четката с верото, мокриш рефлектора и леко минаваш с четката. В никакъв случай не пипай огледалната повърхност на рефлектора с пръсти.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 окт 2007 8:46

UP:Писах на ЛС на LILO&STITCH и се разбра че мътилката е от покритието на предпазителя на крушката/металната част пред нея/ защото я вадих да я боядисвеам ,а не я изчистих.Според него квото и да се прави с вода само "доокендзва" положението.Моя опит при предишното отваряне сочи същото.Отворих фара и направих проба с памук и вода - докато беше мокро се виждаше рефлектора ,после като изсъхна пак същата мътилко но с променен цвят :cry: Смятам като ги отворя довечера на сухо с памучно парче леко да трия/така е направил Лило/ и ако не стане тогава да опитвам с вода.
P.S.Vasstop когато си трил твойте фарове така с какво бяха мръсни?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 31 окт 2007 8:48

Rabbit_TDI написа:P.S.Vasstop когато си трил твойте фарове така с какво бяха мръсни?
Гледал съм при ваското1 как се прави, моите не съм ги трил.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 окт 2007 17:47

Да де ама той ми каза че прецакал свойте така-нещо объркал в рецептата за манджата :cry: и че неще повече да го прави.Аз първо писах да ида при него.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 31 окт 2007 19:28

фаровете можеш да ги измиеш спокоино с веро- иначе ефект никакъв НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО последното изплакване с ДИСТИЛИРАНА вода за да не остават капчици -Както баба знае :D :D :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 окт 2007 19:31

plamen032 написа:фаровете можеш да ги измиеш спокоино с веро- иначе ефект никакъв НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО последното изплакване с ДИСТИЛИРАНА вода за да не остават капчици -Както баба знае :D :D :D

Добре ама какво веро.Щото аз сложих някво за чиний и почна да пада рефлектора?
P.S.В момента ги чистя.Със суха памучна дреха/потник/става супер.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 31 окт 2007 20:42

ми маи бях използвал някакъв ТЕСТ ...-нямах проблем

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”