светлина за задна скорост

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

светлина за задна скорост

Мнениеот rim » Чет 30 авг 2007 18:16

Здравеите,колеги! На жена ми голфа не му работи светлината за задна скорост замерих дали отива ток до крушките но нямаше .Бушоните са здрави .Интересува ме дали е с датчик в скоростната кутия и кой е той, защото аз видях 2 датчика които са в скоростната кутия но не знам кой от тях е за задната светлина?И дали е възможно да е изгорял , ако има датчик?Благодаря предварително за помоща!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 30 авг 2007 18:24

Датчика за задната скорост е с две жици.
Много лесно можеш да разбереш кой е:
1. Откачаш буксата
2. Даваш на контакт и вклюваш на задна скорост
3. Пращаш някой отзад да гледа
4. Свързваш двете жици

Ако е този датчик светлините трябва да проработят отзад.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Re: светлина за задна скорост

Мнениеот mafiacartel » Пет 31 авг 2007 1:21

rim написа:Здравеите,колеги! На жена ми голфа не му работи светлината за задна скорост замерих дали отива ток до крушките но нямаше .Бушоните са здрави .Интересува ме дали е с датчик в скоростната кутия и кой е той, защото аз видях 2 датчика които са в скоростната кутия но не знам кой от тях е за задната светлина?И дали е възможно да е изгорял , ако има датчик?Благодаря предварително за помоща!

Развий датчика мисля ,че беше този най в дясно на скоростната кутия. Почисти го и го напръскай с контакторен спрей. След което натисни бутончето или някаква съчма беше неси спомням много добре го натисни го няколко пъти след което пак го напръскай и виж дали ще светне крушката. Ако ли не купи си датчик ,но смятам че с контакротния спрей ще се оправи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”