Спирачките свирят ужасно , въпреки че току ще смених предни дискове и накладки АТЕ при никси,
отзад съм с ПАГИД на 3000 км някъде са и не са изядени, на единия диск има малко като продрано уж, но дори и да е супер износен, не бил свирил, ако накладките са неизядени нали?
мислех си ,че е от предните, -сменям - пак си свирят
дразнещо е много
възможно ли е нещо АТЕто отпред да спре да свири след 300 км като се напасне, бах ги и накладките 100 лева и свирят?
Само забелязах, че при серия от чести спирания след примерно 5-6 натискания спирят да свирят и след време пак почват, а и шума някак отпред ми се чува

Мамка му, спирачките все още свирят
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Според мен свирят защото материала от които са направени е доста твърд а дисковете са ти обикновени сигурно - тоест не са за тоя тип накладки или обратното..... Имах същия проблем с предната ми кола и дори след 3-4000 км пак свиреха - смених ги с неки ментаци обаче с по-меко феродо и спряха да свирят.Един майстор ми каза че в зависимост от това какви са ти дисковете трябва и съответните типове накладки - вече има всекакви дискове с дупки улеи и други подобни - ни им разбирам кви.... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно всяка накладка ще се разсвири ако първите километри й се даде зор (силно натискане).Изпича се и айде...Ама това си го знаете.
От къде взе АТЕ-то,накладките?Да не са някакви само минали покрай АТЕ?
Смени си също и водачите на апаратите - ако не намериш за VW Или ти се вижда скъпо,има за Шкода Октавия същите или малко по-къси,но стават идеално и перфектно и няма да имаш повече луфтове.
От по-евтините накладки аз лично съм доволен от Trusting и Raicam.
От скъпите - Текстар,ама са над 100 лв за 256мм диск.
В магазина имаме и китайски и смея да твърдя,че за цената си са перфектни,но това е друга тема.
Смени си също и водачите на апаратите - ако не намериш за VW Или ти се вижда скъпо,има за Шкода Октавия същите или малко по-къси,но стават идеално и перфектно и няма да имаш повече луфтове.
В магазина имаме и китайски и смея да твърдя,че за цената си са перфектни,но това е друга тема.
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Абсолютно всяка накладка ще се разсвири ако първите километри й се даде зор (силно натискане).Изпича се и айде...Ама това си го знаете.
ATE от Манимпекс. Техните ако не са оригинални....нема от къде другаде.
Що се отнся до Trusting и Raicam, как забрави да споменеш за Simer

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:andro_ я раздухай за водачите?
Водачи има в Пловдив зад Мебелна къща има магазин(склад) за Шкода.Има по 10,80 лв от Шкода Фелиция мисля,оргинални Лукас с гумичките,болтовете и грес,2 броя водачи,маааалко по-къси от тези за VW,но стават,аз си купих.Разбива се долният водач по посока на движение - всъщност си личи по луфта кой е за смяна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”