спиране на бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
shr
Автомобил:
Двигател:

спиране на бензинова помпа

Мнениеот shr » Сря 29 авг 2007 8:36

някой знае ли кой е бушона за бензиновата помпа, и като прекъсна помпата дюзата прекъсва ли и тя? става въпрос за Г3 ABS и кой е бушона за контакта? ще му слага м газ

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 29 авг 2007 9:49

Оставяй я да си работи.Няма смисъл.И аз го мислих,ама няма за какво.
Карай от време на време само на бензин,защото той като престои по-дълго време в резервоара и в помпата и почва да разлага гумичките и уплътненията и става льошо.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 29 авг 2007 10:06

като прекъснеш помпата дюзата не спира...мисля че 18 или 19 е бушона виж си на кутията...аз лично сега ще я спирам вече....до сега не я спирах и умираше...реално при запушване или проблем колата загасва, но като си на газ няма как да го разбереш това и помпата загива...ако си сигурен в бензиновата система а именно: нов филтър, чист резервоар, отличен регулатор на налягането тогава я остави...

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Сря 29 авг 2007 10:37

:офф Аз всяка сутрин си покарвам на бензинец около 1-2 км, тогава има ли смисъл да я спирам. (Така де да я направя да се спира от копчето за превключване на газ-бензин) :офф

п.п. Кабела за помпата може да го намериш под кората (палстмасата), която е под шофьорската врата и е червен с жълта лента ( да не беше бяла лентата ) по-дебел е от другите в снопа.

Потребителски аватар
ticho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho » Сря 29 авг 2007 12:02

Здравей!Аз лично карам голф3 2.0 от 3 години и да си призная едно 80% го карам на газ дори вече паля на газ.Предишният собственик също я е карал на газ около 1 година.За всичкото това време помпата не е изключвана и още си работи.Но има една малка подробност трябва да имаш поне 10л. бензин в резервоара за да бъде потопена помпата и да го сменяш по често.Така съм слушал,но за сега нямам проблеми.За бушона наистина е 17 или 18 и е син.

Потребителски аватар
shr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shr » Сря 29 авг 2007 12:26

Мерси а дюзата от каде сте я прекъснали? аз мисла да разпробия моното (отзад има място за голям щуцер, а като го сваля ще вида каде има възможност и един от малките да му сложа че само с един може и да не го храни)

Потребителски аватар
ticho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho » Сря 29 авг 2007 12:49

Отпред в инжекциона влиза една букса с четири кабела.Средните два са за инжектора,трябва да са бяло-виолетов(или само виолетов),кафяво-виолетов.Бяло-виолетовия е захранването,а виолетовия е от компа.Според мен ако отрежеш бяло-виолетовия ще трябва да изгасне.Всичко е в твой ръце.На мене така ми сочи схемата за 1.8моно

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Сря 29 авг 2007 14:24

ticho написа:Отпред в инжекциона влиза една букса с четири кабела.Средните два са за инжектора,трябва да са бяло-виолетов(или само виолетов),кафяво-виолетов.Бяло-виолетовия е захранването,а виолетовия е от компа.Според мен ако отрежеш бяло-виолетовия ще трябва да изгасне.Всичко е в твой ръце.На мене така ми сочи схемата за 1.8моно

Аз като пробвах да запаля с откачена букса колата отказа...
Що се отнася за помпата при мен когато съм на газ се изключва или поне така казаха майсторите когато ми я монтираха.

chefito - реши ли си проблема ?

Потребителски аватар
shr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shr » Сря 29 авг 2007 17:36

мерси другата седмица почивните дни ще го почвам и какво стане най-много да остане само на газ

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 29 авг 2007 17:51

spa написа:
ticho написа:Отпред в инжекциона влиза една букса с четири кабела.Средните два са за инжектора,трябва да са бяло-виолетов(или само виолетов),кафяво-виолетов.Бяло-виолетовия е захранването,а виолетовия е от компа.Според мен ако отрежеш бяло-виолетовия ще трябва да изгасне.Всичко е в твой ръце.На мене така ми сочи схемата за 1.8моно

Аз като пробвах да запаля с откачена букса колата отказа...
Що се отнася за помпата при мен когато съм на газ се изключва или поне така казаха майсторите когато ми я монтираха.

chefito - реши ли си проблема ?

бате още не съм...тази седмица ще се ровя пак :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 29 авг 2007 20:01

няма бушон за дюзата, нито за контакт. Помпата за да я прекъснеш, което ти го препоръчвам(1-консуматор около 100вата,2-има определен ресурс и е скъпа,3-въртейки бензина, той се загрява и изпарява и остава силно активна течност,която разяжда гумата и пластмасата) ти трябва силово реле като за фарове напр. иначе почти сигурно ще прецакаш копчето. Лично аз пркъсвам захранването и от кабелите вървящи под левия пластмасов праг в купето(абе на шофьорското място до левия ти крак).
Захранването за копчето можеш да го вземеш от бобината, при vw няма проблем.
Помисли иза грешките в компа-на бензин ще спре да върви. Интелигентното решение е емулатор на ламбдата(качествен около 150лв), тъпото- да махаш клемата на акумулатора от време на време и рационалното(без пари и върши работа)- от буксата на компа да прекъснеш постоянното му захранване и да го вържеш към захранване от"на контакт". Резултатът е като да махаш клемата при всяко гасене на колата.

Потребителски аватар
ticho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho » Сря 29 авг 2007 20:52

Колегата по горе е прав за постоянното захранване да го слойиш на контакт.Много лесно и още по ефективно.Ако мойе да кайа само но има един 20А бушон F18 които е за помпата и за инйектора отпред.

Потребителски аватар
ticho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho » Сря 29 авг 2007 20:55

Само искам да бъда точен пети бушон от дясно на ляво.

Потребителски аватар
baby_moni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baby_moni » Пон 03 сеп 2007 18:18

аз ти предлагам винаги да оставяш min 2 литра бензин и няма да имаш грижи,защото мойте грижи на скоро започнаха заради тези 2 литра бензин :!:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пон 03 сеп 2007 18:55

Прекъсни я,батко :!:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”