Помогнете Jetta изтече ми антифриза в купето.
- gogogen
- Автомобил:
- Двигател:
Помогнете Jetta изтече ми антифриза в купето.
Колеги,имам Jetta 1.6 бензин 1987г.Изтече ми антифриза вътре в купето.Предполагам че е радиатора на парното.Някой може ли да ми каже как се сваля това чудо,трябва ли да се сваля арматурното табло и ако трябва как става това.Моля ви помогнете.
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Колега несе притеснявай и аз съм минал по този път. Купи си най добре втора рака от колкото нов само че втората ръка да е запазен и някоя нова година да е. Моя е такъв и нямам никакви ядове иначе кошмара който преживях беше просто неописуем в момента в който почна да ми излиза черен дим от таблото и скочих за пожарогасителя
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега не е нужно да сваляш таблото.Първо сваляш барчето на скоростния лост,след което ти се открива кутията на радиаторчето.Второ откачаш ръкавите на въздоховодите.Трето откачаш маркучите и развиваш двете гайки от болтовете на кутията която се държи към купето и с малко завъртане излиза кутията с радиаторчето под таблото.Процедурата по свалянето отнема около 40-50 мин.качването е по обратния ред.
bak6i6a написа:колега не е нужно да сваляш таблото.Първо сваляш барчето на скоростния лост,след което ти се открива кутията на радиаторчето.Второ откачаш ръкавите на въздоховодите.Трето откачаш маркучите и развиваш двете гайки от болтовете на кутията която се държи към купето и с малко завъртане излиза кутията с радиаторчето под таблото.Процедурата по свалянето отнема около 40-50 мин.качването е по обратния ред.

за по-удобно откачи и рафтчето под жабката
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Само да кажа че тия дето си продават развалени колите са ПЕДАЛИ!

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
парно
Тука всичко е описано със снимкиhttp://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29384&highlight=%EF%E0%F0%ED%EE
- jetta75
- Автомобил: VW BORA Variant 4motion
- Двигател: AJM 2000
На моята Jetta също се спука радиаторчето на парното.Както си карах преди 2 години беше октомври месец и от таблото взе да излиза пара уредите се запотиха. Веднага спрях и погледнах нивото на антифриза беше под min. Купих си радиаторче от Елит Кар за 40лв.Майстор ми го постави за 50лв.Мисля че е рисковано сам да си го сменяш.Ако смяташ че можеш после задължително обезвъздуши системата и тествай на място да включи перката на водния радиатор и съответно да изключи.Не оставяй разширителния съд празен по време на работа на мотора това го знае всеки но все пак.Моят майстор не ме пусна да тръгна от сервиза докато не се увери че всичко по охлаждането ми е наред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”